2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 04:00

Gazdaság

Fehéredik a gazdaság, egyre hatékonyabb az áfacsalások kiszűrése

Számos európai uniós tagállam tanulmányozta az utaztatásos áfacsalások kiszűrésére létrehozott magyar modellt, az ekáert. Legutóbb Lengyelország érdeklődött a rendszer továbbfejlesztési lehetőségei iránt.

  • Fehéredik a gazdaság, egyre hatékonyabb az áfacsalások kiszűrése

Az elmúlt évben 7,1 millió fuvart jelentettek be az adóhivatalnak – mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára. A pénzügyőrök – akik kockázatelemzés alapján kiemelten vizsgálják az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) szabályainak betartását – 2023-ban több mint 65 ezer közúti ellenőrzést végeztek.

Jelentősen kibővült a tavalyi év óta az ekáer szerepe: amellett, hogy továbbra is ez a leghatékonyabb eszköz a fiktív és adózatlan áruk kereskedelmével szemben, a magyar gazdákat és a fogyasztókat is védi – szögezte le.

Hozzátette, a kétes minőségű ukrán gabonaszállítmányokra ugyanis speciális ekáer-bejelentési kötelezettség vonatkozik. Így a behozatali tilalmat nem lehet kijátszani úgy sem, hogy az ukrán gabonát kerülő úton, például Románián keresztül hozzák be.

A teljes cikket a VG.hu oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!