2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Küldetés

Következik:

Vezércikk 04:00

Gazdaság

Ezzel 200 ezer fiatal munkahelyét tudják megtartani idén

Különösen a fiatalok foglalkoztatási helyzete rossz az Európai Unió legtöbb tagországában, így Magyarországon is. Az ombudsmani hivatalban rendezett konferencián a nemzetgazdasági tárca képviselője azt hangsúlyozta, hogy a munkahelyvédelmi akcióterv a pályakezdőket is támogatja, és képzésükbe a magyar iparszövetség is besegít.

Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatásért felelős biztosa videoüzenetében arra figyelmeztetett, hogy hazánkban 2011-ben 11 százalék, 2012-ben pedig már 28 százalék volt a fiatal munkanélküliek száma. A gazdasági tárca előadója erre a munkahelyvédelmi akciótervet említette mint állami segítséget. Ezzel 200 ezer fiatal munkahelyét tudják megtartani idén. Elhangzott, a kis- és középvállalkozások is kiemelt támogatást kaptak az államtól.

Az előadók abban is egyetértettek, hogy a magyar foglalkoztatás jövője a kis- és középvállalkozói szektor fejlődése nélkül elképzelhetetlen, hiszen a munkahelyek kétharmadát ők adják.

Az ombudsman által szervezett konferencián a magyar gazdaság stratégiai kérdésének nevezték a 25 éven aluliak foglalkoztatását.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Április 17. és május 29. között országos road-showra indul a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Kavosz, amihez médipartnerként kapcsolódik a Világgazdság is. A Napi Aktuálisban arról kérdeztük Szajlai Csabát, a Figyelő és a Világgazdság főszerkesztőjét, hogy mi a témája ennek a beszélgetéssorzatnak. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A gazdák a bejelentett esőre várnak + videó

A gazdák a bejelentett esőre várnak + videó

Annak ellenére, hogy most van a napraforgó és a kukorica optimális vetési ideje, mégis szinte üres a muzslyai határ. A gazdák a jövő hétre bejelentett esőre várnak, nehogy a nagy szárazság miatt kárba vesszen az elszórt vetőmag.
Erősödött a forint reggel

Erősödött a forint reggel

Erősödött a forint árfolyama hétfő reggel a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!