A sertés- és baromfi-feldolgozó üzem szárazárut gyárt Békés megyében; 1,3 milliárd forintos beruházásával 50 embernek ad munkát. A nyersanyagot a szomszédos üzemből veszik át, ebből állítják elő késztermékeiket. A cég további bővítéseket tervez, feldolgozó kapacitásuk növelése miatt jövő év elején újabb 50-80 főt vesznek fel, és külföldre is szállítanak majd.
– A Hungaro-Food Kft. minőségi hústermékeket előállító, húsárukat készítő üzem fejlesztése, több mint egymilliárd forint beruházásával valósul meg – mondta Fazekas Sándor. – A magyar élelmiszeripar megújulása, a magyar húsipar megújulása a kis- és közepes családi vállalkozásokra alapozva képzelhető csak el, amelyek képesek alkalmazkodni a piaci versenyhez. Helybeli termékeket dolgoznak föl, versenyképesek és modern technológiára alapoznak – tette hozzá a tárcavezető.