2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál 11:05

Gazdaság

Évi 800 millió forintot spórol meg ezzel a Főtáv

Évente 800 millió forintot takarít meg a Főtáv a Fővárosi Hulladékhasznosító Műbe épített új hőkiadó állomással. Az 5 milliárd forintos beruházás alapkövét ma rakták le.

Ha megvalósul, a társaság a hulladék elégetéséből származó hőenergiát a korábbinál jobb hatásfokkal tudja kinyerni. Az előállított hőt az észak-pesti és az újpalotai távhőrendszerben hasznosítják majd, a fejlesztés keretében ugyanis ezt a két rendszert csővezetékkel kötik össze. „A hulladékhasznosító műben keletkező hőnek sokkal nagyobb részét fogjuk hasznosítani ezzel a beruházással. Egyrészt el fogjuk juttatni ezt a többlethőt az újpesti rendszerbe, és egy több mint 3 kilométeres csővezetéken keresztül az újpalotai rendszerbe is. Tehát ennek a beruházásnak a megtérülése abból adódik, hogy lényegesen olcsóbb hőt juttatunk a távhőhálózatba. Ez az 5 milliárd forintos befektetés éves szinten 800 millió forint költségcsökkentést fog jelenteni a Főtávnak” – fogalmazott Fekete Csaba vezérigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Uszik nyerte a Fury elleni címegyesítő bokszcsatát

Uszik nyerte a Fury elleni címegyesítő bokszcsatát

Az ukrán Olekszandr Uszik lett a profi boksz abszolút nehézsúlyú világbajnoka, miután a magyar idő szerint vasárnap hajnali címegyesítő mérkőzésen pontozással legyőzte a brit Tyson Furyt a szaúd-arábiai Rijádban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Csökkenő forgalomban esett a BUX a héten

Csökkenő forgalomban esett a BUX a héten

A részvénypiac forgalma a héten 49,84 milliárd forint volt az előző héten elért 59,47 milliárd forint után, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!