2021. március 8.,
hétfő, Zoltán napja

Enyhítene a tervezett kötelező karantén szabályain a Wizz Air

MTI

2020. május 11., hétfő 21:46

Enyhítené az Egyesült Királyságba légi úton érkezők számára tervezett, kötelező 14 napos karantén szabályait Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója, szerinte logikus lépés lenne a negatív vírustesztet adókkal kivételt tenni. A diszkont légitársaság vezetője a Reutersnak adott interjújában azt mondta, egyelőre nincs elegendő információjuk a szabályok részleteiről, pedig ezek Váradi József szerint elengedhetetlenek ahhoz, hogy előre meg tudják tervezni a pontos járatszámot.

 

A cég vezetője ismertette, 70-75 százalékos a Lutonból Budapestre, Bukarestbe és más kelet-európai városokba közlekedő járataikra a foglaltság, és úgy vélte, megfelelő az időszak arra, hogy alacsony jegyárakkal ösztönözze a légi utazást. Ezzel kapcsolatban jelezte, hogy minden, a Wizz Air által használt repülőtérrel felvették a kapcsolatot, és kedvezményeket szeretnének kapni a kiszolgálási díjakból. Emellett már tárgyalnak London második legnagyobb repülőtere, Gatwick üzemeltetőivel a kiosztott résidők számának növeléséről.

Váradi József a korlátozásokkal kapcsolatban jelezte, logikus lépés lenne a brit kormány részéről, ha egyesekre nem vonatkozna a kötelező karantén, közöttük említette azokat, akik friss negatív vírustesztet produkálnak. Emellett a cégvezető támogatja az utasok maszkviselésére, illetve a testhőmérséklet-mérésre vonatkozó szabályok bevezetését.

Boris Johnson brit kormányfő a hétvégén beszélt arról, hogy 14 napos kötelező karantént írhatnak elő az Egyesült Királyságba légi úton belépő utasok számára, de a részletes szabályok ismertetését későbbre ígérte.

MTI

x
Rendkívüli hír