2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Gazdaság

Emelhetik az energiaellátók jövedelemadóját

Tovább növelheti a kormány az energiaellátók jövedelemadóját, ha Brüsszel újabb intézkedéseket vár Magyarországtól. Ezt a lehetőséget sem zárta ki a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára a Hír TV Kontraszt című műsorában.

Balog Ádám azt mondta: az embereket terhelő energiaadón nem változtatnának, helyette a szolgáltatók terheit növelnék. Szerinte ha az eddig bejelentett kiigazító lépésekkel Brüsszel nem elégedett, a kormány akár százmilliárd forinttal is növelni tudja bevételeit.

Az adóügyi helyettes államtitkár kifejtette: az energiaadózásnál fontos elkülöníteni a háromféle energiához kapcsolódó adózást. Van a Robin Hood – az energiaellátók energiaadója, a válságadó, amit ideiglenesen három évre vezettek be, és van az energiaadó, amit a fogyasztó fizet a felhasznált energia után. „Mi elsősorban az elsőre gondolunk, az energiaellátók jövedelemadójára, azaz a Robin Hood adóra” – fogalmazott Balog az adó lehetséges növelése kapcsán.

Kiigazítás

Mint arról az mno.hu beszámolt, a kormány újabb, összesen 367 milliárd forint értékű kiigazításról döntött 2013-ra. Portálunk megtudta: pénzügyi helyett gyakorlatilag nyílt politikai harc bontakozott ki az Európai Bizottság baloldali többsége és a magyar kormány között. A magyar kormány ugyan vállalt további kiigazításokat, de változatlanul nem hajlandó a bérekhez és a nyugdíjakhoz nyúlni. A baloldali érdekkörök az utóbbi eszközzel akarják politikailag térdre kényszeríteni az Orbán-kormányt, míg ezzel szemben a kabinet nemhogy a bérekhez nem nyúl, hanem a megmaradt bankadóból finanszírozhatja a pedagógusbér-emelést.

A Matolcsy György által szerdán bejelentett intézkedések döntően a hazánkban lévő multinacionális vállalatokat és bankokat érintik, nem a bérből és fizetésből élőket. A lépések révén közel 400 milliárddal javulhat a költségvetés egyenlege.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!