2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napi aktuális 06:30

Gazdaság

Emelhetik az energiaellátók jövedelemadóját

Tovább növelheti a kormány az energiaellátók jövedelemadóját, ha Brüsszel újabb intézkedéseket vár Magyarországtól. Ezt a lehetőséget sem zárta ki a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára a Hír TV Kontraszt című műsorában.

Balog Ádám azt mondta: az embereket terhelő energiaadón nem változtatnának, helyette a szolgáltatók terheit növelnék. Szerinte ha az eddig bejelentett kiigazító lépésekkel Brüsszel nem elégedett, a kormány akár százmilliárd forinttal is növelni tudja bevételeit.

Az adóügyi helyettes államtitkár kifejtette: az energiaadózásnál fontos elkülöníteni a háromféle energiához kapcsolódó adózást. Van a Robin Hood – az energiaellátók energiaadója, a válságadó, amit ideiglenesen három évre vezettek be, és van az energiaadó, amit a fogyasztó fizet a felhasznált energia után. „Mi elsősorban az elsőre gondolunk, az energiaellátók jövedelemadójára, azaz a Robin Hood adóra” – fogalmazott Balog az adó lehetséges növelése kapcsán.

Kiigazítás

Mint arról az mno.hu beszámolt, a kormány újabb, összesen 367 milliárd forint értékű kiigazításról döntött 2013-ra. Portálunk megtudta: pénzügyi helyett gyakorlatilag nyílt politikai harc bontakozott ki az Európai Bizottság baloldali többsége és a magyar kormány között. A magyar kormány ugyan vállalt további kiigazításokat, de változatlanul nem hajlandó a bérekhez és a nyugdíjakhoz nyúlni. A baloldali érdekkörök az utóbbi eszközzel akarják politikailag térdre kényszeríteni az Orbán-kormányt, míg ezzel szemben a kabinet nemhogy a bérekhez nem nyúl, hanem a megmaradt bankadóból finanszírozhatja a pedagógusbér-emelést.

A Matolcsy György által szerdán bejelentett intézkedések döntően a hazánkban lévő multinacionális vállalatokat és bankokat érintik, nem a bérből és fizetésből élőket. A lépések révén közel 400 milliárddal javulhat a költségvetés egyenlege.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

Palkovics: A vasút lehet a tengeri szállítás alternatívája

A vasút lehet a tengeri szállítás alternatívája; erről és az ehhez szükséges fejlesztésekről is egyeztettek a résztvevők a Bulgária-Magyarország-Szerbia-Törökország közlekedési munkacsoport alakuló ülésén - mondta a technológiai és ipari miniszter kedden az MTI-nek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!