2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Gazdaság

Elkezdődtek a Kaposvári Állattenyésztési Napok

A mezőgazdaságnak uniós szinten békére, szakmai alapú döntésekre és a vidéket támogató politikára van szükség – hangsúlyozta a Kaposvári Állattenyésztési Napokon Feldman Zsolt. A mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár emlékeztetett, hogy az elmúlt években csak támadást kapott a mezőgazdaság és az állattenyésztés az Európai Bizottságtól.

  • Elkezdődtek a Kaposvári Állattenyésztési Napok

Már a nyitó napon is sok érdeklődőt fogadott a Kaposvári Állattenyésztési Napok. Az egész országból várnak szakembereket és iskolásokat a rendezvényre. Az esemény elsősorban a fiatalokat szólítja meg – ezt már Gyuricza Csaba az intézmény rektora mondta.

 

A szervezők olyan interaktív, közönségbarát programokkal készülnek, melyek révén a látogatók jobban megérthetik az állati termékek felhasználásának módját és hatásait, mind az emberi szervezetre, mind pedig a környezetre nézve. De a 3 napos rendezvény jó helyszín arra is, hogy a szakemberek véleményt és tapasztalatot cseréljenek.

Az elmúlt években csak támadást kapott a mezőgazdaság és az állattenyésztés az Európai Bizottságtól – erről már Feldman Zsolt beszélt. A mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár kiemelte: háromnegyed évvel az európai parlamenti választások előtt hirdetett tűzszünetet a gazdákkal szemben Brüsszel.

Szombaton főzőversennyel, a Somogy vármegyei vadásznappal, trófea, agár, solymász, íjász bemutatóval és állatsimogatóval is várják az érdeklődőket a KÁN Egyetemi Napokon Kaposváron.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napindító - A mesterséges intelligencia jövője

Napindító - A mesterséges intelligencia jövője

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatudományi Intézete valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Médiakultúra – vallás – nyilvánosság kutatócsoportja 2023. november 29-én konferenciát szervez a mesterséges intelligencia aktuális kérdéseiről. Lázár Kovács Ákos intézetvezetővel beszélgetett Illés Peti riporter.
Napindító - Metafizika napjainkban

Napindító - Metafizika napjainkban

Ha felfejtjük a világ rétegeit, képesek leszünk egyensúlyt teremteni és rendet tenni a káoszban. Ehhez nyújtanak segítséget az itt kiállító alkotók – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára a Metafizika című kiállítás megnyitóján pénteken Szentendrén. Most a Mank galériában, Sárkány Győzővel Illés Peti beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Miért gondolja Karácsony Gergely, hogy nem kell adót fizetnie?

Miért gondolja Karácsony Gergely, hogy nem kell adót fizetnie?

– Az eddig napvilágot látott adatok a tervezettnél alacsonyabb növekedést és magasabb inflációt vetítenek előre, ami a költségvetést sem hagyja érintetlenül – erről beszélt Varga Mihály a parlament költségvetési bizottságában, amely a tárcavezető éves meghallgatását tartja.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!