2022. 07. 07. Csütörtök Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Gazdaság

Életképtelenné vált a lakossági áramellátás?

Egyeztetést sürget a kormánnyal az áramszolgáltatással kapcsolatos kérdésekről az ELMŰ–ÉMÁSZ – írja a Magyar Nemzet. A cég vezetése szerint a lakossági áramellátás rendszere életképtelenné vált.

A vállalatcsoport igazgatósága a kezdeményezést azzal indokolta, hogy szerintük a lakossági áramellátás rendszere életképtelenné vált. A lapnak az igazgatósági tanács elnöke azt mondta, a privatizáció óta eltelt 17 évben a vállalat 200 milliárd forintnyi osztalékot fizetett ki. A pénz 82 százaléka került a két német tulajdonoshoz, míg a maradék a kisebbségi tulajdonos MVM-hez. Az anyacég számítása szerint a rezsicsökkentés és a különadók miatt most 50 százalékkal kénytelenek csökkenteni a beruházásokat, emiatt csak a jogszabályban előírt fejlesztéseket képesek elvégezni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!