2021. 09. 17. Péntek Zsófia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között

Következik:

Híradó 22:00

Gazdaság

Egymilliárdból újul meg 300 MÁV-szerelvény

Az elővárosi vonatok után most az elöregedett gyorsvonatkocsik felújításába kezd a MÁV. Idén és jövőre összesen 300 szerelvény újul meg, 1 milliárd forintból.

Leszakadt asztal, összetört tükrök, kosztól ragadó ülések és rozsdás ablakok – így néz ki most a Debrecenen át Záhonyba tartó gyorsvonat kabinos kocsija. A 40 év körüli szerelvényeket 1 éven belül újjávarázsolják majd. A MÁV-Start Zrt. ugyanis az utasok visszajelzései alapján 300 vasúti szerelvény felújításába kezdett bele, ennek harmada gyorsvonati kocsi. Eddig 12 már elkészült, a vezérigazgató az egyik modernizált kocsin mutatja a Hír TV kamerájának a legfontosabb átalakításokat.


– Áthúztuk az üléseket, ugyanazt a kopásálló üléshuzatot kapta, mint az intercityken is van, rendbe raktuk az összes műanyag elemet, a csomagtartókat, belső burkolatokat, világítást, az ablakok keretrészeit is felújítottuk – mondta Ungvári Csaba.

Egy-egy kocsit 5-10 millió forintból rekonstruálnak. Ez a vezérigazgató szerint lényegesen olcsóbb, mint ha újat vennének. Azokkal a szerelvényekkel kezdik, amelyek tíz évig még biztosan tudnak utasokat szállítani.

– Ezeket saját kivitelezésben végezzük, ami azt jelenti, hogy a MÁV-Gépészet dolgozói azok, akik részt vesznek ebben a munkában, csak az anyagbeszerzéseket kell elvégeznünk – egészítette ki szavait Ungvári.

A járművek külső tisztítását is saját hatáskörbe vonja a vasúttársaság, ezt is a MÁV-Gépészet fogja végezni. A rongálások várhatóan csökkennek a jövőben, ugyanis a belső falakat és a külső kocsifelületet is antigraffiti-réteggel vonják be.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Két marketingmegoldás, ami még a szakmai guruk elismerését is kivívta

Újfent bebizonyosodott, hogy az önazonos reklám az, ami igazán hatásos. 2021. szeptember 17.

Mentőövet kapnak a folyószámla hitelesek és a hitelkártyával rendelkezők is

Az intézkedés csaknem 400 ezer szerződést érint. 2021. szeptember 16.

Várhatóan meghaladja az idei növekedés a 7 százalékot

A Századvég Gazdaságkutató legújabb előrejelzésében az idei gazdasági növekedésre vonatkozó várakozásait felfelé módosította. 2021. szeptember 15.

Legfrisebb híreink

Fricz Tamás:

Fricz Tamás kutatási tanácsadó, Alapjogokért Központ

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!