2022. 10. 02. Vasárnap Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Bayer show 21:10

Gazdaság

Egy különleges vásár, ahol az árak is olcsóbbak

A társadalmi integrációt elősegítő szándékkal szervezett a Fejér Megyei Önkormányzat Megyekorzót, vagyis Fejér megye értékeit, termékeit bemutató vásárt. A megye több településéről is érkeztek termelők és kézművesek, akik kiváló minőségű áruval látják el a vásárlókat. Az árusoknak itt nem kell helypénzt vagy bérleti díjat fizetni, ezért az árak is olcsóbbak.

Saját találmányát, a fokhagymás mozarellalepényt kínálja egy sárszentmihályi sajtmester Székesfehérváron a megyeháza udvarán. Gyöngyékszerek, kézi merítésű papírok, biolekvárok és gyógynövényes mézek. Ilyen különlegességekkel találkozhatnak a vevők. Sokan már a karácsonyra készülnek.

A Fejér Megyei Közgyűlés tavaly májusban indította útjára a Fejér Termék Programot. 260 milliós pályázati forrás segítségével átépítik majd a megyeháza belső udvarát, a vásárok előkészítő munkálataiba pedig bevonják a szociális intézmények lakóit is. „Egy őstermelői piacként tud funkcionálni. A pályázat része az is, hogy legalább öt évig itt hátrányos helyzetű embereket foglalkoztatunk” – fogalmazott Törő Gábor, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.


A Fejér megyei értékeket és termékeket bemutató vásárra 15 településről érkeztek kistermelők.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!