2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Gazdaság

Egy különleges vásár, ahol az árak is olcsóbbak

A társadalmi integrációt elősegítő szándékkal szervezett a Fejér Megyei Önkormányzat Megyekorzót, vagyis Fejér megye értékeit, termékeit bemutató vásárt. A megye több településéről is érkeztek termelők és kézművesek, akik kiváló minőségű áruval látják el a vásárlókat. Az árusoknak itt nem kell helypénzt vagy bérleti díjat fizetni, ezért az árak is olcsóbbak.

Saját találmányát, a fokhagymás mozarellalepényt kínálja egy sárszentmihályi sajtmester Székesfehérváron a megyeháza udvarán. Gyöngyékszerek, kézi merítésű papírok, biolekvárok és gyógynövényes mézek. Ilyen különlegességekkel találkozhatnak a vevők. Sokan már a karácsonyra készülnek.

A Fejér Megyei Közgyűlés tavaly májusban indította útjára a Fejér Termék Programot. 260 milliós pályázati forrás segítségével átépítik majd a megyeháza belső udvarát, a vásárok előkészítő munkálataiba pedig bevonják a szociális intézmények lakóit is. „Egy őstermelői piacként tud funkcionálni. A pályázat része az is, hogy legalább öt évig itt hátrányos helyzetű embereket foglalkoztatunk” – fogalmazott Törő Gábor, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.


A Fejér megyei értékeket és termékeket bemutató vásárra 15 településről érkeztek kistermelők.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Súlyos vádak érték Osváth Zsoltot

Súlyos vádak érték Osváth Zsoltot

A Noryna Diamond néven ismert transznemű influenszer azzal vádolta meg a nyíltan homoszexuális youtubert, Osváth Zsoltot (VV Zsolti), hogy kiskorúval létesített szexuális kapcsolatot, írta meg a Magyar Jelen.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!