2022. 08. 13. Szombat Ipoly napja
Jelenleg a TV-ben:

A kenguru

Következik:

Híradó 22:15

Gazdaság

Duplaannyi fogy virsliből és pezsgőből

Nagyjából duplaannyi fogy virsliből és pezsgőből szilveszter előtt, de van olyan áruház, ahol csak pezsgőből két és fél millió palackot adnak el az év végi napokban. Az élelmiszer-biztonsági szakember azt tanácsolja, senki ne dőljön be az irreálisan alacsony áraknak és csak ellenőrzött helyen vásároljanak húsárut.

Bécsi, füstölt, roppanós – hétféle virslit árulnak ennél a hentesnél. Szilveszter előtt 60 százalékkal több fogy itt, mint egy átlagos hétköznapon. Egy másik boltban nagyjából a hússzorosa fogy el a virslinek az év utolsó napjaiban, mint máskor. „Virsliféléből a szokásos, éves eladási mennyiséghez képest 15-20 szorosa az eladás ilyenkor, ebben a két-három napban. Ami azt jelenti, hogy ebben az üzletben például tegnap 400 kilogrammot értékesítettek ebből az áruféleségből” – mondta Fodor Attila, a CBA szóvivője.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberi azt tanácsolják a vevőknek, hogy mindig ellenőrzött, megbízható helyen szerezzék be az ünnepi asztalra kerülő húsárut. „Kötelező feltüntetni a hústartalom százalékos arányát. Amennyiben ez nincs feltüntetve a terméken, akkor ez jogsértő is. Másrészt mindenképpen javaslom, hogy azt a terméket ne vásárolják meg. Kötelező feltüntetni az előállítót. Ha ilyennel se találkozik csomagolt terméknél a vásárló, akkor azt a terméket is mindenképpen kerülje” – nyilatkozta Nagy Attila, az Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság igazgatóhelyettese.

De nem csak a virsli népszerű az óév utolsó napján. Sokan keresik a malachúst és a lencsét is. Az alkoholos italok közül természetesen ilyenkor a pezsgő a legnépszerűbb. „Most azt látjuk, hogy a szezonban több mint két és fél millió palack pezsgő fogy el és a magyar vásárlóknak a kedvence az az édes pezsgő. De azt látjuk, hogy a prémium kategóriás termékek között viszont egyre inkább a száraz termékek, tehát a száraz pezsgők, amik népszerűek” – fogalmazott Varga Eszter, a Tesco-Global Áruházak Zrt. kommunikációs szakértője.

A hagyomány szerint szilveszterkor malachúst és apró szemű ételeket kell fogyasztani, mert szerencsét hoznak az új évben. Tilos viszont csirkét és halat enni, mert azok viszont nem hozzák, hanem viszik a háztól a szerencsét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

Újabb megszorítások Németországban

Újabb megszorítások Németországban

Ősztől nem fűtetők 19 fokos hőmérséklet fölé a németországi középületek. A berlini kormány legújabb megszorító intézkedésével a cél ismét a spórolás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!