2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Gyurcsány Ferenc évértékelő beszéde 11:20

Gazdaság

Dunakeszin tesztelik a villamosokat

Dunakeszin tesztelik majd a fővárosba érkező új villamosokat a Nemzeti Külgazdasági Hivatal és a járműveket gyártó spanyol vállalat megállapodása alapján.

A CAF 37 villamost szállít a Budapesti Közlekedési Központnak. A megállapodás értelmében a spanyol cég a jövőben fejleszti a dunakeszi járműjavító üzemet, bekapcsolódik a szakemberek képzésébe és növeli a magyar beszállítók számát. A szerződés ünnepélyes aláírásán Szijjártó Péter arra emlékeztetett, hogy a világszínvonalat képviselő vállalatokkal kötött együttműködések erősítik a magyar gazdaságot.

– Sikeresen tudtunk átlendülni a válság időszakán és megerősödve jöttünk ki a válság utáni időszakba, ebben a zászlóshajó szerepet egyértelműen a járműipar látta el, hiszen ma Magyarországon 712 vállalat foglalkozik járműiparral, és ezek összességében több mint 110 ezer embernek adnak megélhetést, ráadásul a teljes magyar feldolgozóipari teljesítmény 20 százalékát a járműipar adja, és nagyjából a magyar exportteljesítményből is hasonló arányban részesül – mondta Szijjártó Péter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!