2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 08:00

Gazdaság

Drágulhat a kenyér

Szeptembertől drágább lehet a kenyér a pékek szerint. A Magyar Pékszövetség elnöke azt mondta, akár 20-30 százalékkal is emelkedhetnek az árak. A gabonatermesztők szerint viszont már régen volt ilyen alacsony a búza ára.

229 forintba kerül egy kiló kenyér az egyik budapesti élelmiszerüzletben. A vásárlók szerint már most is drága a pékáru.

A pékszövetség elnöke azt mondja, a gyenge forint és a dráguló liszt miatt emelkednek a költségeik, ezért már szeptembertől nőhet a kenyér ára. „A malmok drágábban kapják a búzát a gabonatermelőktől, ezért nyilván drágábban tudják nekünk adni belőle a lisztet. Különösen az a gabona lesz drágább, az én információim szerint, amely étkezési gabonának minősül” – nyilatkozta Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke.

A gabonatermesztők szerint viszont a kenyér ára nem tőlük függ, hanem elsősorban az alakítja, hogy a pékek és a nagy üzletláncok hogyan tudnak megegyezni egymással.

„Az esők előtt vágott búzát beraktároztuk, kitisztítottuk. Bőven elég a magyar kenyér előállításhoz, mivel egymillió tonna körüli lisztet használunk fel ahhoz, hogy Magyarországon mindenki a legjobb minőséget kapja” – közölte Vancsura József, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke.

A szakemberek hangsúlyozzák: arányaiban több takarmánybúza termett, de ez nem jelenti azt, hogy az étkezési minőségű búzát drágábban adnák a malmoknak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Márki-Zay Péterre hárítanák a tiltott kampányfinanszírozás ügyét az ellenzéki pártok?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!