2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

A Sajdik 11:00

Gazdaság

Drágábban építették a játszótereket

Vizsgálatot indított az Európai Unió csalás elleni hivatala több mint 100 kistelepülésen, az uniós támogatásból épült játszóterek ügyében. A gyanú szerint a piaci árnál drágábban építették őket, így kérdéses, tisztességes volt-e a kivitelező cég és az önkormányzatok kapcsolata.

A Csalás Elleni Európai Hivatal által kifogásolt összes játszótér építését egyetlen cég bonyolította. Az önkormányzatoknál ők ajánlkoztak, azt ígérték a pályázattól kezdve az építésen át az engedélyezésig mindent elintéznek, sőt az általános forgalmi adóból az önerőt is előteremtik. Az érintett települések két éve kaptak értesítést arról, hogy vizsgálat kezdődött az ügyben, pár hete pedig arról tájékoztatták őket, hogy a pénzt vissza kell fizetniük.

– Fel vagyunk háborodva mindannyian. […] Mi ebben hibátlanok vagyunk, tehát nem vagyunk vétkesek, mert hát a pályázó cég jött, felkínálta, lehet pályázni az európai uniós pályázaton keresztül játszótérre. Mi azt mondtuk, semmi probléma, megbíztuk őket és ők minden papírmunkát lerendeztek, a végén megcsinálták a játszóteret – nyilatkozta Németh Endre, Csákány polgármestere.

A kamatokkal együtt visszafizetendő összeg – a játszótér nagyságától függően – 7-15 millió forint lehet. A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint az ügyben büntetőeljárás folyik. A vizsgálatról az uniós pénzek szétosztását szervező Leader Egyesületnél sem tudnak többet. Az önkormányzatok ugyan fellebbeztek, de ha a pénzt valóban vissza kell adniuk, több tucat település mehet csődbe.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Többen meghaltak egy iowai kisvároson végigsöprő tornádó miatt

Többen meghaltak egy iowai kisvároson végigsöprő tornádó miatt

Több ember meghalt és legalább egy tucatnyian megsérültek kedden az Iowa állambeli Greenfieldben egy tornádó miatt, s ezzel tovább emelkedett az Egyesült Államok déli és középső részén a májusban már nyolc emberéletet követelő forgószelek és heves viharok halálos áldozatainak száma - közölték a hatóságok.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!