2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Gazdaság

Digitális közösségi alkotóműhelyt adtak át Szerencsen

Átadták a Szerencsi Szakképzési Centrum Műszaki és Szolgáltatási Technikum és Szakképző Iskolában létesített digitális közösségi alkotóműhelyt szerdán. A közel 550 millió forint értékű, a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban elnyert forrás segítségével az intézmény infrastrukturális beruházásokat és eszközbeszerzéseket valósított meg, illetve pedagógusi továbbképzéseket és diákok felzárkóztatását célzó programokat indított el. A 150 négyzetméteres, szélessávú internettel és számítógépekkel felszerelt műhelyben az elektronika, a robotika, a 3D-s lézervágás és a CNC-anyagmegmunkálás gépeit helyezték el.

  • Digitális közösségi alkotóműhelyt adtak át Szerencsen

Az eseményen Bódis József, az alkotóműhely létrehozását támogató Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, szakképzésért és innovációért felelős államtitkára arról beszélt, hogy a kormány a nagyon széles társadalmi és szakmai egyeztetést követően létrejött szakképzési stratégiára alapozva alakította át a szakképzés teljes rendszerét.

Jelezte: a feladat jelenlegi szakaszában a kabinet a stratégiához igazodva 35 milliárd forintos forrást fordít a megvalósításhoz szükséges eszközbeszerzésekre és a humánerőforrás elismerésére.

Ez utóbbi a szakképzés vonatkozásában például harminc százalékos béremelést jelentett - tette hozzá.

A digitalizáció fontosságát hangsúlyozva Bódis József elmondta, nem elég a tanulók figyelmét felkelteni a digitális világ iránt, hanem azt - a szakmai tartalom és képzések segítségével - fenn is kell tartani, az így szerzett digitális tudás pedig a legfontosabb eszköz lehet a korai iskolaelhagyás és a lemorzsolódás elleni harcban.

Koncz Zsófia, aki a tiszaújvárosi időközi országgyűlési választáson a Fidesz-KDNP jelöltjeként indul a térségben, arról beszélt, Szerencs mindig is diákváros volt, rendelkezik több általános, illetve szakképző iskolával, 2020-ban pedig egyetemi képzés indult a településen.

Két éve van édességkészítő képzés a város szakképző iskolájában, ez jó példa arra, hogy a szakképzés és a gazdasági igények kéz a kézben járnak - fogalmazott a kormánypártok képviselőjelöltje. Megjegyezte, ezt az együttműködést segítheti például a 37-es főút kétszer két sávossá bővítése is.

Rubi Zsoltné, a hét intézményt összefogó Szerencsi Szakképzési Centrum kancellárja köszöntőjében elmondta, az alkotóműhelyt az intézmény saját, illetve más iskolák diákjai egyaránt használhatják tanórai, tanórán kívüli foglalkozások, szakkörök és versenyek megtartására.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Megállapodás született az Egyesült Államok és Niger között az afrikai országban állomásozó amerikai katonák kivonásáról - közölte az ügyet ismerő forrás a Reuters hírügynökséggel pénteken, miután Kurt Campbell amerikai külügyminiszter-helyettes a nigeri vezetéssel tárgyalt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

A Regnum a SPAR Magyarország saját húsüzeme. A cég ilyet elsőként és egyedüliként hozott létre az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok közül. Az elmúlt két évtized során komoly fejlődésen ment keresztül a vállalat, több mint 8 milliárd forintot fordítottak fejlesztésre.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!