2023. 09. 21. Csütörtök Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Gazdaság

Csökkenti európai alkalmazottai számát a Ford

A Ford autóipari konszern globális költségcsökkentési programja keretében kilenc alkalmazottból egyet el kíván bocsátani európai érdekeltségeinél, elsősorban a termékfejlesztési és adminisztratív munkakörökből - jelentette be az amerikai anyavállalat pénteken.

  • Csökkenti európai alkalmazottai számát a Ford

John Lawler pénzügyi igazgató már február elején közölte, hogy 5 milliárd dolláros költségnövekedésre kell számítani az idén, ezért a cég "nagyon agresszív" költségcsökkentést hajt majd végre a gyártási területeken és a beszállítói láncban.

A pénzügyi igazgató jelezte egyúttal azt is, hogy az európai mérnökök hatékonysága 25-30 százalékkal marad el az elvárhatótól.

Martin Sander, a Ford Germany elektromos személyautó üzletágának igazgatója a keddi bejelentéshez kapcsolódó telefonos sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Ford 3400 mérnököt kíván megtartani a régióban, akiknek a feladata az amerikai központ által kifejlesztett technológia európai piaci igényekhez való adaptálása lesz.

A 3800 alkalmazottat érintő európai létszámcsökkentésből 2300 munkahely megszűnése jut a kölni és aacheni üzemekre Németországban, 1300 az Egyesült Királyságban és 200 Európa többi régiójában. Az autógyár közleménye hangsúlyozza, hogy az elbocsátásoknál a közös megegyezést részesítik előnyben.

A bejelentés hideg zuhanyként érte az autógyár szakszervezeteit, amelyek a "legrosszabb esetre" is 2500 alkalmazott elbocsátásával számoltak Európában a termékfejlesztési területeken és további 700 alkalmazottal az ügyviteli területeken. Abban azonban sikerült megállapodniuk a munkáltatóval, hogy Kölnben és Aachenben nem lesz kényszerű elbocsátás 2032-ig.

A Ford 50 milliárd dolláros beruházási tervet állított össze termékpalettájának az elektromosítására, melynek eredményeképpen kínálata kevesebb, de drágább modellekből áll majd össze.

Martin Sander hangsúlyozta, hogy a Fort elektromobilitási fejlesztési terve nem változott, a személyautó modellpalettát 2030-ra tervezi teljes mértékben elektromossá tenni, a teljes európai járműkínálatát pedig 2035-re.

A Ford az idén az év második felében tervezi bemutatni a Volkswagen MEB platformjára épített első teljesen elektromos modelljét Európában, ami a kölni üzemben készül majd. A saját elektromos platformjára épülő modellt pedig feltehetően a spanyolországi Valenciában állítják majd elő - mondta Sander.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Koreai kultúra az Erkelben

Radar - Koreai kultúra az Erkelben

A Nemzeti Gugak Központ előadóművészei tánccal, énekkel és hangszerekkel egy 90 perces előadás során engednek betekintést a koreai történelembe. Stábunk a főpróbán leste a meg a készülő produkciót.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!