2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Gazdaság

Csökkenti az orosz gázfüggőséget és a gázszámlákat

Megnöveli a kormány a biztonsági gázkészletet. A nemzeti fejlesztési miniszter rendelete a jelenlegi 615 millió köbméterről 915 millió köbméterre emelte a biztonsági készlet mennyiségét.

Az ellátásbiztonságot segíti az új szlovák–magyar gázvezeték is. A szadai kompresszorállomáson már a próbaüzemre készülnek a szakemberek, az éles üzem 2015 januárjában indul. A nemrég átadott beruházás a szakemberek szerint a lakossági gázszámlákat is mérsékelheti az ország energiafüggőségének csökkentésén keresztül.

– Eddig ugye Oroszországból jött a földgáz, ugyanabból a vezetékből Nyugat-Európából is lehet vételezni. Egyfelől az északi, a norvég vagy a dán földgázból, vagy az LNG, azaz cseppfolyós gáz kiépítő kikötőiből lehet majd a későbbiekben vételezni – mondta Hegedűs Miklós, a GKI Energiakutató Kft. ügyvezető igazgatója.


Tekintse meg a teljes műsort!

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Korábbi ígéreteivel ellentétben - úgy tűnik - mégis EP-képviselő akar lenni Magyar Péter? A kérdésről látszólag megszavaztatja a támogatóit, a szavazásnál azonban csak a képviselői mandátum felvétele melletti érveket hozott fel. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Július elsején indul az otthonfelújítási program

Július elsején indul az otthonfelújítási program

Július elsején indul az otthonfelújítási program, hosszabb futamidővel és többféle tevékenységre igényelhető támogatás – közölte az Energiaügyi Minisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!