2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Az életmentő - Semmelweis Ignác igaz története

Következik:

Vezércikk 05:00

Gazdaság

Csökkenhet a költségvetési szigor az unióban

A jövőben kitolhatják a tagországok a hiány és az államadósság csökkentésének határidejét, ha cserébe növekedést serkentő reformokat vezetnek be.

A jövőben több időt adhat az Európai Unió a tagországoknak a költségvetésük rendbetételére – ebben egyeztek meg az euróövezet pénzügyminiszterei brüsszeli tanácskozásukon. „Mindannyian meg akarjuk erősíteni az elkötelezettségünket a szerkezeti reformok iránt, egyúttal a költségvetési konszolidáció útján maradnánk, és egyértelműen ez a célom” – közölte Jeroen Dijsselbloem, az Eurogroup elnöke.

Az Eurogroup álláspontja szerint az országok haladékot kaphatnak a költségvetési hiány GDP-arányos 3 százalék és az államadósság GDP-arányos 60 százalék alá szorítására. Ennek feltétele, hogy biztosítsák: növekedést serkentő reformokat vezetnek be.

„Támogatom, hogy megvizsgáljuk az összefüggést a költségvetési konszolidáció és a szerkezeti reformok között, de csak úgy, hogy előbb ellenőrizzük, hogy a reformok tényleg haladnak, és aztán megnézzük, ez indokolja-e a kiigazítási határidő meghosszabbítását” – tudatta Olli Rehn, az Európai Unió pénzügyi és gazdasági biztosa.

Az EU korábban már kivételt tett egy országgal: a franciák 2 éves haladékot kaptak a költségvetési hiány csökkentésére, cserébe a reformok ígéretéért. Szakértők szerint azonban az intézkedések nem elég hatékonyak, és Párizs az új határidőig, 2015 végéig sem éri el a hiánycélt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Orbán Viktor pénteken Berlinben adott interjút a Kossuth Rádiónak. Ebben többek között Manfred Weberről néppárti vezetőről mondott meghatározásokat. Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei – Ferencz Orsolya miniszteri biztos, Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese és Rákay Philip kreatív producer – kiderül a ma esti adásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!