2020. október 31.,
szombat, Farkas napja

Csaknem egymilliárd forint fejlesztési forrást kap Békés megye

MTI

2020. szeptember 3., csütörtök 06:44

Csaknem egymilliárd forint fejlesztési forrást kap több Békés megyei projekt a korábban elnyert uniós pályázatok többlettámogatásaként.

A Békés Megyei Önkormányzat tájékoztatása szerint a legtöbb plusztámogatást, 40 millió forintot Mezőberény kapta az úgynevezett családbarát, munkába állást segítő intézmények, szolgáltatások fejlesztésére. Az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) e felhívása során jellemzően bölcsődei és óvodai bővítéseket, fejlesztéseket terveztek az önkormányzatok, ám a pályázat beadása óta jelentősen megemelkedett beruházási és kivitelezési költségek miatt nem tudták befejezni a projekteket.

Ugyanerre a célra 4,5 millió forinttal fordíthat többet - összesen 54 millió forintot - a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata.

A Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. 15,5 millióval többől gazdálkodhat - így összesen 145 millió forintot fordíthat - önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére.

Csaknem 12 milliós többlettámogatást kap az eredeti 137 millió mellé Battonya város önkormányzata a helyi gazdaság fejlesztésére kiírt pályázatra. Az alig 1300 lakosú Nagykamarás község ugyanerre a célra 10,5 millióval többet, összesen 60 milliót fordíthat.

Békés megyébe a TOP-keretben tervezett eredetileg 58 milliárd forint helyett már 71 milliárd érkezett a 2014-2020-as ciklus alatt - írták az MTI-hez eljuttatott közleményben.

 

 

MTI