2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Gazdaság

Éjszakai élet szempontjából Budapestet a világ második legjobb úticélja

A magyar főváros növekvő népszerűsége az egekbe szökött a külfödli turisták körében - derült ki világ egyik legnagyobb online utazási magazinja, a The Travel összeállításából, melyet a Mandiner szemlézett.

  • Éjszakai élet szempontjából Budapestet a világ második legjobb úticélja

A lista elsősorban az éjszakai életre koncentrált, ez alapján a magyar fővárost egyedül Berlin tudta megelőzni a partivárosok közül.

A magazin felidézi Budapest híres romkocsmáiról. Az elhagyatott épületekben található bárok eklektikus dekorációval, egymáshoz nem illő bútorokkal és élénk falfestményekkel rendelkeznek. A jazzkluboktól a retro diszkókig mindenki talál valamit. Budapest híres termálfürdőiről, amelyek közül néhány éjszaka nyüzsgő bulihelyszínné alakul.

A bulizni vágyó fiatalok célcsoportja világszinten komolyan vehető létszámot jelent, a 18-36 éves korosztály számára a legjobb bárok, klubok és bulik jelentik a kánaánt, ez pedig Budapesten gyakorlatilag korlátlanul rendelkezésre áll.

A lista első helyét Berlin foglalta el. A német fővárosban az egyik legegyedibb dolog, amit az éjszakai élet kínál: a laza alkoholfogyasztási szabályok. Az utazók szabadon ihatnak Berlin utcáin, ráadásul a buli addig tart, amíg az utolsó ember áll a talpán. A város klubjai, mint például a Watergate és a Tresor, a világ minden tájáról vonzzák a legjobb DJ-ket és rajongókat. A város igazán sokszínű, az utóbbi időben az LMBTQ+ közösség menedékévé vált, Budapesthez hasonlóan pedig Berlinnek is megvan a saját rombár változata.

Az éjszakai élet alapján a 10 leginkább pezsgő város a világon – a The Travel listáján:

1. Berlin, Németország

2. Budapest, Magyarország

3. Bukarest, Románia

4. Szöul, Dél-Korea

5. Santiago, Chile

6. Brüsszel, Belgium

7. Buenos Aires, Argentína

8. Párizs, Franciaország

9. Madrid, Spanyolország

10. Isztambul, Törökország

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!