2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Gazdaság

A Budapest Bank megvétele: január 16-áig szignózzák a szerződést

Január 16-áig kötik meg a Budapest Bank végleges adásvételi szerződését – derül ki a megvásárláshoz szükséges intézkedésekről szóló kormányhatározatból. A Gyurcsány-párt ellenzi a vételt.

A vevő hivatalosan a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. lesz. A társaságnak a Magyar Fejlesztési Bank nyújt hitelt, illetve a szükséges garanciát is vállalja. A vételár finanszírozásáról a kancelláriaminiszter és a jegybank közösen készít előterjesztést.

A nemzetgazdasági miniszter tegnap jelentette be, hogy az állam megveszi a Budapest Bankot, majd hozzátette: a pénzintézet egy-két éven belül újra magántulajdonba kerülhet.

A DK ellenzi a vételt

Nem ért egyet a Budapest Bank megvételével a Demokratikus Koalíció – mondta a párt alelnöke. Molnár Csaba elképesztőnek tartja, hogy a kormány úgy akarja közpénzből megvásárolni a pénzintézetet, hogy az átvilágítása még nem történt meg, ezért nem tudni, mennyibe kerül. Európában azokban az országokban volt a legmélyebb a válság, amelyekben a bankok többsége állami tulajdonban volt, ezért is ellenzik a vásárlást – közölte az ellenzéki politikus. Hozzátette, ha mégis megveszik a Budapest Bankot, akkor az állam később ne privatizálja.

„Az ember a piacon két kiló kenyeret és egy liter tejet nem vesz meg úgy, hogy nem tudja, mibe kerül. Olyan nincsen, hogy megállapodunk jó előre a vásárlásról, majd később valamilyen ismeretlen algoritmus szerint megpróbáljuk eldönteni, hogy mennyibe kerül” – fogalmazott Molnár Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!