2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Gazdaság

Bubenkó: Csak papíron veszteségesek a multik

Csak papíron veszteségesek azok a multik, amelyeket egyesek szerint súlyosan érint a nemzetgazdasági miniszter javaslata az egyik szakszervezet szerint.

Varga Mihály előterjesztése 2018-tól megtiltaná a napi fogyasztási cikkek árusítását azoknak az áruházláncoknak, amelyek két egymást követő évben veszteségesek. Bubenkó Csaba a Hír TV-nek azt mondta, több cég azért veszteséges papíron, mert adózás előtti eredményét csökkenti a törvényesen külföldre kihelyezett pénzekkel.

– Egy vállalatot veszteségessé lehet tenni akár papíron is. De azt gondolom, hogy nem veszteségesek ezek a vállalatok, sok olyan trükk van, amivel külföldre, az anyavállalatokhoz deponálták ki a különböző összegeket. És meg lehet nézni a minisztérium által elérhető oldalakon is, hogy például milyen költségcsökkentő tényezők vannak. Többek között ezek között szerepel olyan, amikor külföldi fióktelepekre kihelyezett összegeket juttat ki a munkáltató és ez egy költségcsökkentő tényezőként szerepel – mondta Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!