2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gazdaság

Brazíliában terjeszkedne Putyin

Brazíliában tárgyalt befektetési lehetőségekről Vlagyimir Putyin. A dél-amerikai ország többek között az energia- és a vasúti szektorban, valamint az infrastrukturális fejlesztések területén várja az orosz cégeket. Az orosz elnök a hétvégén több dél-amerikai ország vezetőjével is találkozott: Argentínában a Roszatom építene új atomreaktorokat.

Díszsorfallal és zenével fogadta a brazil államfő az orosz elnököt dél-amerikai körútjának legutóbbi állomásán, Brazíliában. Vlagyimir Putyin azért érkezett a kétszázmilliós országba, hogy a gazdasági kapcsolatokat erősítse – az első lépéseket már meg is tették. „Ismertettem Putyin elnökkel azt a sok lehetőséget, amely az energiaszektorban és az infrastrukturális befektetések területén kínálkozik. Az orosz cégeknek lenne lehetőségük arra, hogy erősítsék a jelenlétüket Brazíliában, főleg az olajipar, a kikötő- és a vasúti fejlesztés terén” – mondta Dilma Rousseff, Brazília elnöke.

A konkrét lehetőségekről a brazíliai Fortalézában kedden kezdődő csúcson tárgyalhatnak tovább: az úgynevezett gyorsan fejlődő országok csoportjának tanácskozásán a házigazda és Oroszország mellett India, Kína és Dél-Afrika vesz részt. „A másik fontos célunk, hogy megtaláljuk a lehetőségeket a befektetési együttműködések felfuttatására, például befektetési alapjaink bevonásával. Fontos, hogy fejlesszük az ipari együttműködést, és új projektekbe kezdjünk” – hangsúlyozta Vlagyimir Putyin.

Putyin a napokban Uruguay, Venezuela és Bolívia vezetőivel is találkozott, a térség másik nagyhatalmával, Argentínával pedig többek között egy atomenergetikai megállapodást írt alá. A Roszatom orosz állami atomipari cég már ajánlatot is tett két argentínai reaktor megépítésére.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!