2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Gazdaság

Brazíliában terjeszkedne Putyin

Brazíliában tárgyalt befektetési lehetőségekről Vlagyimir Putyin. A dél-amerikai ország többek között az energia- és a vasúti szektorban, valamint az infrastrukturális fejlesztések területén várja az orosz cégeket. Az orosz elnök a hétvégén több dél-amerikai ország vezetőjével is találkozott: Argentínában a Roszatom építene új atomreaktorokat.

Díszsorfallal és zenével fogadta a brazil államfő az orosz elnököt dél-amerikai körútjának legutóbbi állomásán, Brazíliában. Vlagyimir Putyin azért érkezett a kétszázmilliós országba, hogy a gazdasági kapcsolatokat erősítse – az első lépéseket már meg is tették. „Ismertettem Putyin elnökkel azt a sok lehetőséget, amely az energiaszektorban és az infrastrukturális befektetések területén kínálkozik. Az orosz cégeknek lenne lehetőségük arra, hogy erősítsék a jelenlétüket Brazíliában, főleg az olajipar, a kikötő- és a vasúti fejlesztés terén” – mondta Dilma Rousseff, Brazília elnöke.

A konkrét lehetőségekről a brazíliai Fortalézában kedden kezdődő csúcson tárgyalhatnak tovább: az úgynevezett gyorsan fejlődő országok csoportjának tanácskozásán a házigazda és Oroszország mellett India, Kína és Dél-Afrika vesz részt. „A másik fontos célunk, hogy megtaláljuk a lehetőségeket a befektetési együttműködések felfuttatására, például befektetési alapjaink bevonásával. Fontos, hogy fejlesszük az ipari együttműködést, és új projektekbe kezdjünk” – hangsúlyozta Vlagyimir Putyin.

Putyin a napokban Uruguay, Venezuela és Bolívia vezetőivel is találkozott, a térség másik nagyhatalmával, Argentínával pedig többek között egy atomenergetikai megállapodást írt alá. A Roszatom orosz állami atomipari cég már ajánlatot is tett két argentínai reaktor megépítésére.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!