2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Gazdaság

Bogyiszlót súlyosan érinti az aszály

Az aszály miatt a szokásos termés fele várható az ország egyik legismertebb fűszerpaprika-termő területén, a Tolna megyei Bogyiszlón. A gazdák egy része még bízik abban, hogy a következő néhány hétben csapadékos lesz az idő, ez ugyanis kedvezően befolyásolná a minőséget.

Az ország egyik legismertebb fűszerpaprika-termő vidékén szomorú látványt mutatnak az ültetvények. A szárak és a levelek szinte teljesen elszáradtak, a paprikák kicsik és aszottak. Van olyan gazda, aki a csapadék hiányát öntözéssel próbálta pótolni, az eredmény mégis lehangoló. A korábbi évekhez képest feleannyi termés várható.

A gazdák egy része nem bízik abban, hogy szeptember második felében csapadékosra fordul az időjárás, elkezdte szedni a paprikát. Pedig nagyobb mennyiségű eső után vízzel teltebb lehet a termés, ami a minőséget kedvezően befolyásolhatja.

A kisebb mennyiség miatt nem lesz drágább a fűszerpaprika, hiszen a brazil, kínai és spanyol import szinten tartja az árakat. A hazai őrölt paprika kilója minőségtől függően évek óta 2500–3000 forint között van.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!