2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Gazdaság

Bizalommal és jó informatikai háttérrel sikeres a home office

A humánerőforrás-szakemberek egyetértenek abban, hogy a modern munkavégzéshez a földrajzi elhelyezkedés csökkenő mértékben lesz meghatározó, illetve az alkalmazottak nagyobb mozgástérrel rendelkeznek majd munkarendjük megszervezésében. A home office-szal kapcsolatos pozitív tapasztalatairól a Magyar Nemzetnek számolt be a Tungsram két felső vezetője.

  • Bizalommal és jó informatikai háttérrel sikeres a home office

Úgy tűnik, hogy a COVID előtti normalitáshoz való visszatérés egyelőre még messze van. Mi több, a cégek egyre nagyobb hányada elhúzódó válságkezelési időszakra rendezkedik be az alaptevékenység és a munkafolyamatok megszervezése szempontjából.

– Egy vállalat informatikai háttere és a jövőre való felkészültsége nemcsak a siker, hanem egyben a túlélés kulcsa – hívta fel a figyelmet Majtényi Márta, a Tungsram informatikai igazgatója. Felidézte: a Global Workplace Analytics kutató és tanácsadó cég azt jósolja, hogy 2021 végére a munkavállalók 25-30 százaléka világszerte hetente több napot is otthonról dolgozik majd. Az Upwork nevű, távmunkát kutató cég szerint pedig 2028-ra a munkahelyi csapatok 73 százalékának lesz olyan tagja, aki home office-ban dolgozik. A Zapier munkafolyamat-automatizáló vállalat közvélemény-kutatásából pedig az derült ki, hogy az irodai munkát végzők 66 százaléka szerint 2030-ra a hagyományos irodai környezet kifejezetten elavult jelenség lesz.

– Olyan integrált informatikai megoldást vezettünk be, amellyel kiálltuk a Covid okozta válság próbáját, mivel a platform tökéletesen működött home office környezetben – magyarázta Magyarország legnagyobb hazai hátterű multinacionális vállalatának informatikai vezetője. – Minden vállalati eszköz ugyanazon a platformon fut, így bármilyen eszközről lehet videóhívásokhoz csatlakozni vagy megnyitni a céges intranetoldalt és a munkához kapcsolódó fájlokat. A Tungsram informatikai rendszere minden olyan kihívásnak megfelelt, amit a járvány állított elénk, annak ellenére, hogy akkor telepítettük, amikor még senki nem is hallott a koronavírusról – hangsúlyozta Majtényi Márta.

Velünk marad

Az informatikai vezető szerint a home office hosszú távon is az életünk része marad, ezért a vállalatoknak az előnyök kihasználására kellene összpontosítaniuk: az alacsonyabb létesítményköltségekre és a nagyobb fokú rugalmasságra. – A járvány utáni időszakban a cégek nagy része valószínűleg hibrid megoldást fog alkalmazni, amelyben egyes funkciók továbbra is home office-ban maradnak, és a távmunka aránya is lényegesen magasabb lesz a Covid előtti időkhöz képest – véli Majtényi Márta.

Elengedhetetlen a rugalmasság

– A HR-szakma számára a járvány számos felismerést hozott, illetve sok szempontból a jövő hírnökének bizonyult – mondta Bárány Katalin, a Tungsram-csoport HR-igazgatója. Szerinte Magyarországnak sok szempontból fel kell zárkóznia a nyugati országokhoz a modern munkahelyteremtés területén, különös tekintettel a home office lehetőségekre, hiszen a Központi Statisztikai Hivatal szerint 2018-ban Magyarországon a munkavállalók mindössze 3,7 százaléka dolgozott távmunkában. A járvány eredményeként azonban a jövőben a magyarországi vállalatok kénytelenek lesznek rugalmasabban kezelni a távmunka lehetőségét Bárány Katalin szerint.

A teljes cikk ITT olvasható.

Magyar Nemzet

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor a Mercedes vezérigazgatójával tárgyalt

Orbán Viktor a Mercedes vezérigazgatójával tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Mercedes-Benz Group AG stuttgarti székhelyén munkaebéd keretében megbeszélést folytatott Ola Källenius vezérigazgatóval, a cég igazgatótanácsának elnökével - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!