2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

A szabadság vára

Következik:

Híradó 12:00

Gazdaság

Bérmegállapodás: „a kormánynak kell irányt mutatnia”

A kormány

  • Bérmegállapodás: „a kormánynak kell irányt mutatnia”

A kormánynak kell irányt mutatni a bérmegállapodás kérdésében – véli Palkovics Imre. A Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke a híradónak azt mondta: a munkáltatók és a szakszervezetek közötti egyeztetések zsákutcába jutottak a bérnövekedéssel kapcsolatban. Palkovics Imre hozzátette: a 10 százalék alatti minimálbér-növekedés szakszervezeti oldalról elfogadhatatlan lenne.

„Arra számítok, hogy a mai napon megállapodás fog születni, és ehhez nagyban hozzájárul, hogy a kormány is mond most már egy számot a bérmegállapodás mértékét tekintve, mert eddig csak a munkaadók és a szakszervezetek vitatkoztak egymással, és próbálták egymást győzködni, hogy miért annyi, amennyit kérnek illetve ajánlanak. Ez az 5 százalékos munkaadói és 13-15 százalékos munkavállalói ajánlat nem találkozik, és a kormánynak van ebben szerepe, hogy a paramétereket a bérnövekedés paramétereit meghatározza” – fogalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Július elsején indul az otthonfelújítási program

Július elsején indul az otthonfelújítási program

Július elsején indul az otthonfelújítási program, hosszabb futamidővel és többféle tevékenységre igényelhető támogatás – közölte az Energiaügyi Minisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!