2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Gazdaság

Beneda: A magyar családpolitika a szabad választás lehetőségét is megadja

A magyar családpolitika hungarikum, mert sehol a világon nincs még egy olyan komplex, rugalmas és célzott támogatási rendszer, mint ez, ami ugyanakkor a szabad döntés lehetőségét is megadja a családalapítás és a gyerekvállalás kérdéseiben - közölte az Emmi családpolitikáért felelős helyettes államtitkára egy szerdai budapesti konferencián.

  • Beneda: A magyar családpolitika a szabad választás lehetőségét is megadja

 Beneda Attila a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) Családban a jövő elnevezésű rendezvényén közölte, a tízmillió forintos babaváró támogatás sikerét abban látja, hogy a szabad felhasználású forrást a fiatalok az adott élethelyzetüknek és szükségleteiknek megfelelően tudják felhasználni. Hangoztatta, hogy a magyar kormány mindent megtesz a családokért, de a szabad döntés, a szabad élet lehetőségét minden eszközzel meg kívánja adni, nincsenek kötelezően követendő irányok.

Azt mondta, 2010 óta nem volt olyan év, amikor ne sikerült volna valamilyen különleges, új vagy újszerű, innovatív, kreatív vagy "világújdonság-jellegű" családtámogatási formát bevezetnie a kormánynak.

Király Nóra, a Ficsak alapítója a családpolitikai intézkedések "színes tárházára" utalva azt mondta: ma a társadalmi, politikai klíma kifejezetten kedvez annak, hogy a fiatalok bátran mondhassanak igent az új életre".

Örömét fejezte ki, hogy Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi bejelentése szerint a kormány céljai között szerepel a családtámogatási formák kibővítése, újabbak bevezetése. A gyereknevelés ma már nem anyagi veszteséggel járó teher a családok számára, hanem a közösség által erkölcsileg és anyagilag is méltányolt dolog - fejtette ki.

A Ficsak abból az alkalomból rendezett konferenciát, hogy a családvédelmi akciótervben részt vevő családok száma átlépte a százezret. A rendezvény céljaként fogalmazták meg annak bemutatását, hogy milyen sokféle élethelyzetben nyílik lehetőség a családok számára a valódi előrelépésre.

Manninger Jenő (Fidesz) országgyűlési képviselő arra emlékeztetett, hogy a gazdasági fordulat után tudták megteremteni azoknak az intézkedéseknek az anyagi alapjait, amelyek miatt ma sikeres magyar családpolitikáról lehet beszélni. A kormánypárti képviselő szerint a család fogalmának megvédése nem könnyű a mai politikai környezetben.

Hozzátette: a strasbourgi Európa Tanácsban - ahol Nacsa Lőrinc (KDNP) képviselőtársával delegáltként Magyarországot képviseli - látják, hogy "az európai mainstream milyen arrogáns módon támadja a család fogalmát".

Nacsa Lőrinc is azt mondta, "nekünk egy olyan kor jutott", amikor meg kell harcolnunk az igazunkért, meg kell védenünk és ki kell állnunk a családokért. Közölte: a liberális szemlélet, amely az egyént és a magánérdeket akarja a központba helyezni, az a közösségeket és a családokat le akarja rombolni.

Ezért nem szabad félni "beleállni" a vitákba a család fogalmának megvédése érdekében, kimondani azt, hogy a házasság egy férfi és egy nő szövetségét jelenti. A normalitás és a józan ész a mi pártunkon áll - jelentette ki.

Azt hangoztatta, hogy a család nemcsak a jövőről szól, hanem az elődöktől kapott örökség is, amelyet meg kell becsülni, védeni, ápolni és támogatni kell.

A konferencián ismertette tevékenységét több civil szervezet, köztük a fiatal családoknak helyi közösségeket szervező Szülők Háza Konzultációs Központ, az egyedülálló szülőket jogi, pszichológiai és más támogatásokkal segítő Egyszülős Központ, valamint a Kopp Mária orvos által alapított Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. tóbbi képviseletében Pálfay Erzsébet alelnök azt mondta, senkit nem akarnak szülésre agitálni, céljuk éppen ezzel ellenkező: abban kívánják segíteni a párokat, hogy vágyaik szerint tudjanak gyerekeket vállalni.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nem akar meleg szeminaristákat felvenni Ferenc pápa

Nem akar meleg szeminaristákat felvenni Ferenc pápa

Elég lesz, túl sok a „buzulás” – hangzott el a pápa szájából az olasz püspöki kar zárt ülésén a minap, utalva arra, hogy ne engedélyezzék a homoszexuális szeminaristák felvételét. Erről írt a The Guardian brit napilap. Ferenc pápa oldott beszélgetésen mondta ezt az olasz püspökök társaságában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Rohad a főváros úthálózata

Rohad a főváros úthálózata

Rohamosan romlik Budapest közúti infrastruktúrájának állapota, ez lehet a hétköznapi tapasztalata azoknak az autósoknak, akik napi szintet koptatják az aszfaltot Budapest útjain.
Orbán Viktor: A magyar vidék, a magyar gazdák számíthatnak ránk

Orbán Viktor: A magyar vidék, a magyar gazdák számíthatnak ránk

Brüsszel tisztességtelenül járt el a magyar és az uniós gazdákkal szemben, amikor egyre szigorúbb szabályokkal növelte a termelők költségeit, és közben versenyre kényszerítette őket olyan, a közösségen kívüli termelőkkel, akikkel szemben semmilyen elvárást nem támasztott – mondta az agrárgazdasági kamara lapjának, a NAKlapnak adott interjúban Orbán Viktor miniszterelnök.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!