2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Budapest retró 2.

Következik:

Európai Híradó 04:00

Gazdaság

Bankadó: nem törlik el, de módosíthatják

Nem törli el a bankadót a kormány, de módosíthatja mértékét. Ezt mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a közrádióban. Varga Mihály ezt azzal indokolta, hogy a pénzintézeteknek komoly teher lesz a devizahiteles ügyfelek kompenzálása.

Azt mondta: a brüsszeli ajánlás ellenére nem fogják kivezetni a közterhet, hiszen a bankadónak fontos szerepe van a magyar gazdaság stabilizálásában és az új közteher-viselési rendszer kialakításában.

„Brüsszel mindig akkor szólalt meg, és akkor hozott ki minidig jelentéseket, amikor mi a bankokkal szemben az ügyfelek oldalára kerültünk. Most is ugyanez a helyzet. Azt látom, hogy mikor a devizahitelek konkrét kivezetése és az ügyfelek sérelmének a rendezése megtörténne, akkor egyből megszólal Brüsszel és olyan jelentést publikál, ami arról szól, hogy a különadókat meg kell szüntetni, tehát a bankadót is meg kell szüntetni – fogalmazott Varga Mihály. – Természetesen én sem zárom ki azt, hogy a bankadónak a felülvizsgálata, vagy átgondolása megtörténhessen, hiszen itt a bankoknak hozniuk kell egy nagyon súlyos áldozatot annak érdekében, hogy az ügyfeleket kárpótolhassuk. De nem ennek van most itt az ideje, nem öntjük ki a fürdővízzel együtt a gyereket is, ez egy nagyon fontos része volt a magyar gazdaság stabilizációjának, a közteherviselés új formájának a megteremtéséhez. Nem hiszem, hogy Brüsszel álláspontját kellene nekünk elfogadni” – vélekedett a nemzetgazdasági miniszter.

Rogán Antal már szombaton, a Hír Televízió P8 című műsorában is utalt arra, hogy a devizahitelek forintosításában az állam is részt vállalhat majd.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!