2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Róma - Cinecitta magyarul

Következik:

Napi aktuális 00:10

Gazdaság

Bajnai szemét bántja a rezsicsökkentést támogató aláírásgyűjtés

Folytatná a rezsicsökkentést a miniszterelnökséget vezető államtitkár. Lázár János ezt a hódmezővásárhelyi aláírásgyűjtő pontnál jelentette be. A rezsicsökkentés védelmében a Fidesz már több mint félmillió aláírást gyűjtött. Közben az Energiahivatal és a Fogyasztóvédelem is százával kapja az olyan leveleket a fogyasztóktól, amelyekben a szolgáltatókra panaszkodnak.

30 százalékos rezsicsökkentésre lenne szükség, mert az már jelentősen javítaná a magyar emberek életviszonyait, mondta a Miniszterelnökséget vezető államtitkár Hódmezővásárhelyen. Lázár János szerint a rezsicsökkentés támogatásáért indított aláírásgyűjtéssel a kormány szövetségeseket keres az elért eredmények megvédéséhez és a további lépésekhez is.

Budapesten Esztergályos Cecília is aláírta a rezsicsökkentést támogató ívet. „Minden ember elemi érdeke az, hogy ez sikerüljön. És nincs se jobb-, se baloldal. Családok vannak: szülők, nagyszülők, gyerekek, akiknek érdeke az, hogy ez sikerüljön és hogy jobban élhessünk. Nem szeretem a politikát, az egymásra mutogatást. Azt szeretném, ha az ország összefogna és végre mennénk előre a magunk útján” – fogalmazott a színművész.


A Fidesz az elmúlt három hét alatt már 550 ezer aláírást gyűjtött. A párt szóvivője emlékeztetett rá, hogy mindeközben az Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője folyamatosan ellenzi a rezsicsökkentést. „Bajnai Gordon nem támogatja a rezsicsökkentést. Kibújt a szög a zsákból. Sőt: ettől egy kicsit felháborítóbb dolog történt, mert azt mondta Bajnai Gordon, hogy szélhámosság az a rezsicsökkentéses aláírásgyűjtés, amelyet most a Fidesz segítői, illetve maga a Fidesz csinál. Ez egy felháborító dolog. Ebből is kiderült, hogy Bajnai Gordon ugyanazt a veszélyes gazdaságpolitikát folytatná hatalomra kerülése esetén, amelyet 2010 előtt csinált. Az is kiderült, hogy egyszerűen képtelen a magyar emberek oldalára állni, még egy ilyen fontos ügyben is” – mondta a fideszes szóvivő.

Zsigó Róbert elmondta azt is, hogy eddig 3400 panasz érkezett az energiahivatalhoz, amelyek mind arról szólnak, hogy a szolgáltatók megpróbálják elszabotálni a rezsicsökkentést. A fogyasztóvédelmi hatósághoz is érkezett közel ezer panasz. Ezek zöme a számlázást kifogásolta. De volt olyan is, amikor a panaszos azt kérte számon, hogy nála egyáltalán nem csökkent a rezsiszámla. „A fogyasztónak lehetősége volt, illetve van arra, hogy szolgáltatót váltson. Az egyetemes szolgáltatótól kilépve egy másik szolgáltatótól vegyék igénybe a villany, gáz és egyéb szolgáltatást. Ezek a jogszabályi rendelkezések – az úgynevezett szabadpiaci kereskedők vonatkozásában – nem érvényesülnek, kizárólag az egyetemes szolgáltató tekintetében. A kereskedőváltás, az minden esetben a fogyasztó döntése” – szögezte le Fülöp Zsuzsanna, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője.


A fogyasztóvédelmi hatóság a február 19-től meghatározott számlázási követelmények megsértése miatt eddig két szolgáltató – a GDF Suez és az Elmű ellen indított eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!