2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Gazdaság

Az OTP Bank lezárta montenegrói tranzakcióját

Az OTP Bank lezárta montenegrói tranzakcióját: a francia Société Générale csoport montenegrói leánybankja, a Societe Generale banka Montenegro a.d. (SGM) 90,56 százalékos részesedése az OTP montenegrói leánybankja, a Crnogorska komercijalna banka a.d (CKB) tulajdonába került - közölte a bank a tőzsde honlapján kedden.

  • Az OTP Bank lezárta montenegrói tranzakcióját

A tájékoztatás szerint a 2019. március végi adatok alapján az SGM 11,9 százalékos piaci részesedésével Montenegró 3. legnagyobb bankja, univerzális bankként a lakossági és vállalati szegmensben egyaránt aktív.

Az akvizíció eredményeként az OTP csoport még meghatározóbb piaci szereplővé válik Montenegróban.

Az integráció lezárása várhatóan 2020-ban fog megtörténni - írták.

A délkelet-európai térségre összpontosító SeeNews hírszolgálat július eleji jelentése szerint az OTP az eredeti árnál olcsóbban jutott hozzá a francia Société Générale csoport montenegrói leánybankjához.

A SeeNews szerint a CKB az SGM-részesedést 35,6 millió euróért szerezte meg, az eredeti vételár 40,5 millió euró volt. A Société Générale azért adta olcsóbban a montenegrói leánybankjában lévő 90,56 százalékos részesedését, mert az SGM május 15-i döntésével 5,3 millió euró osztalékot fizetett a tavalyi eredménye alapján - áll a Crnogorska komercijalna bankának a montenegrói értéktőzsdéhez eljuttatott közleményében. A csökkentett ár a francia bankkal az SGM eladásáról július 3-án aláírt megállapodás mellékletében szerepelt.

 MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!