2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:25

Gazdaság

Az információtechnológiai cégek monopolhelyzetének megszüntetését szorgalmazta Medvegyev

Az információtechnológiai cégek monopolhelyzetének felszámolását sürgette vasárnap Bangkokban a Délkelet-ázsiai Országok Szövetségének (ASEAN) csúcstalálkozóján az orosz kormányfő.

  • Az információtechnológiai cégek monopolhelyzetének megszüntetését szorgalmazta Medvegyev

Dmitrij Medvegyev felhívta a figyelmet arra, hogy szervezetek és egész országok függenek a berendezésektől és szoftverektől, amelyekkel a piacon gyakran domináns helyzetben lévő néhány cég rendelkezik. "Ez gátolja az egészséges konkurenciát, új ígéretes elképzelések megvalósítását, és károsan befolyásolja az információs és az internetes biztonságot" - közölte.

Oroszország ezért támogatja az ágazatban kialakult monopolhelyzet megszüntetéséért kifejtendő közös erőfeszítéseket - tette hozzá a kormányfő.

Úgy vélte, a saját digitális platformmal nem rendelkező államok nemcsak a szuverenitásukat veszíthetik el, hanem a jövőhöz való jogukat is a változó világban. Ha valakinek nincsenek saját technológiái, előfordulhat, hogy saját fejlődése sem lesz - mondta Medvegyev, hozzátéve, hogy ez megengedhetetlen.

Az új technológiák megjelenésével egyre mélyül Medvegyev szerint az országok közötti szociális-gazdasági különbség. "Mindnyájan tudjuk, a vezető IT-cégek között öt amerikai, kettő pedig kínai" - tette hozzá.

Medvegyev közölte, hogy Oroszország állandó szervezetet szeretne az ASEAN tagállamaival az okosvárosok rendszerének kifejlesztésére. Hozzátette, hogy Szentpétervár Szingarpúrral konzultál az ottani közlekedésirányításról.

A kormányfő szerint Oroszország kész megosztani a tapasztalatait a digitális technológiák terén az ASEAN-országokkal, és átvenni azok hasznos tapasztalatait. Szakértők szerint - emlékeztetett Dmitrij Medvegyev - 2030-ra a digitális technikák a bruttó hazai termék 8 százalékát is kitehetik, ezért meg kell teremteni a megvalósításukhoz szükséges feltételeket.

 

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Egyre többen dolgoznak Magyarországon + videó

Egyre többen dolgoznak Magyarországon + videó

Márciusban 38 ezerrel dolgoztak többen, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Az ezzel kapcsolatos résztelekről Pásztor Szabolcsot, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány kutatási igazgatóját kérdeztük.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!