2024. 07. 23. Kedd Lenke napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Gazdaság

Az idei méztermelésre panaszkodnak a soproni méhészgazdák + videó

Közepesnek, vagy gyengének mondható az idei méz-termés- panaszkodnak a soproni méhész-gazdák. A problémát az okozza, hogy a meleg idő után pont a lehűlés időszakában borultak virágba az akácfák, de a repce sem volt jó a legtöbb helyen az idei évben.

  • Az idei méztermelésre panaszkodnak a soproni méhészgazdák + videó

Gyűjtik a hárs és a gesztenye virágporát a méhek. Ha tartósan meleg lesz a következő napokban és hetekben, akkor a gazdák abban bízhatnak, hogy jó termésre lehet számítani ezekből a fajtákból.

Raknicsné Kiss Julianna, méhész: „A repcénél még nagyon jó idő volt, megérkezett ugye a hűvös esős idő a virágzás előtt, e hála istennek megmaradt a virág, a nagyon jó idő és kiváló minőségű és mennyiségű mézünk lesz, egész évben ki tudjuk szolgálni a vevőinket.”

Nem mindenhol ennyire bizakodók. Az akácnál és a repcénél van ahol csak közepes termésről tudnak beszámolni a Sopron környéki méhészek.

Horváth Antal, méhészmester: „Ami nekünk nem jó, az pont a hűvös, esőben egyáltalán nem tudnak a méhek repülni. Sajnos volt egy olyan időszak, egy két hét, 20-21 nap, amikor gyakorlatilag nem volt érdemleges repülés, mert esett, illetve hűvös időszak volt, ez pont a repcét vágta telibe, ennek következtében a repce termésünk gyenge közepes.”

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke ugyanakkor kifejezetten borúlátón tekint az évre. Úgy véli, az elmúlt két évben minden idők leggyengébb akácméztermését produkálta az ágazat, és úgy tűnik az idei sem lesz számottevően jobb.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!