2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Globál 06:45

Gazdaság

Az éttermek harmada megbukott a NAV-ellenőrzésen

Minden harmadik étterem megbukott a NAV vizsgálatán. Az adóhivatal egy nap alatt kétszáz vendéglátóhelyet ellenőrzött. Az éttermek és kávézók a legtöbbször a számlaadást mulasztották el, de olyan hely is akadt, ahol még online pénztárgép sem volt bekötve.

„Az utóbbi évek legnagyobb ellenőrzését hajtottuk végre a hétvégén, a fővárosban. Kétszáz ellenőr és pénzügyőr kétszáz vendéglátóhelyet ellenőrzött egészen az exkluzív étteremtől a talponállókig, és minden harmadiknál találtak valamilyen szabálytalanságot. A mulasztások 40 százaléka még mindig abból ered, hogy a vendéglősök nem adnak nyugtát, vagy ha adnak is nyugtát, az nem szabályos. Kirívó esettel is találkoztunk az ellenőrzés alkalmával, méghozzá egy exkluzív étteremben, ahol egyébként igen drágán árulták az ételeket, még online pénztárgép sem volt és nyugtát sem kaptak az ellenőrök” – tájékoztatott Németh Gabriella NAV-szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

,,Fontos, hogy az európai emberek minden országban, így Magyarországon is világosan és egyértelműen nemet mondjanak a háborúra" - mondta Orbán Viktor országjárásának kecskeméti állomásán.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A földön termő eper is elérhető + videó

A földön termő eper is elérhető + videó

Kisebbek a szemek, de zamatosak! A tavalyi átlagos év után a szokásosnál két héttel korábban, április végén indult a hazai szamóca-szezon. A termelőknek a korai érés nem feltétlenül kedvez, mert a hazai termés megjelenése idején még tart az importáruk dömpingje.
Csökkenő forgalomban esett a BUX a héten

Csökkenő forgalomban esett a BUX a héten

A részvénypiac forgalma a héten 49,84 milliárd forint volt az előző héten elért 59,47 milliárd forint után, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!