2021. 12. 05. Vasárnap Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem

Következik:

Híradó 15:00

Gazdaság

„Az épület egy építészeti sikertörténet” – A tartalom még várat magára

80 százalékos készültségben van a Sorsok Háza épületének felújítása.

Az egykori Józsefvárosi pályaudvar helyén létesülő új holokauszt-emlékközpontnak tavaly áprilisra kellett volna elkészülnie, a kormány azonban nem tudott megegyezésre jutni a zsidó szervezetekkel. A Mazsihisz elnöke a Hír TV-nek azt nyilatkozta: maga az épület egy építészeti sikertörténet, a kiállítás tartalmáról azonban továbbra sincs konszenzus. Heisler András hozzátette: várják a kabinet koncepcióját, ezzel párhuzamosan azonban ők is egyeztetnek szakértőkkel. „A mi gondunk folyamatosan az volt a projekttel kapcsolatban, hogy nem ismertük a beltartalmát a kiállításnak. A mai napig is az ügyben nagyon nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy a beltartalom hitelesen történelmi üzenetet hordozzon. Pillanatnyilag a kormánytól várunk egy koncepciót a beltartalomra vonatkozóan, de ezzel párhuzamosan mi is leültünk tudósokkal, múzeumpedagógusokkal, levéltárosokkal, és próbálunk mi is valamilyen koncepciót kialakítani annak érdekében, hogy segítsük a közös munkát a kormánnyal” – mondta a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke.

Arról, hogy az új intézmény vezetője Schmidt Mária lesz-e, Heisler András azt mondta: ez nem az ő kompetenciája. Azt azonban hangsúlyozta: korábban sem Schmidt Mária személye, hanem a kiállítás koncepciójának hiánya okozott problémát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Orbán Viktor: Adni jó! + videó

December 5-én ünnepeljük az önkéntesség világnapját, melynek előestéjén Orbán Viktor ellátogatott az Ökomenikus Segélyszervezet adományboltjához – derült ki a kormányfő által közzétett videóból és fotóalbumból.

Ukrajnában ismét szigorítanak

Ukrajnában ismét szigorítanak, ami azt jelenti, hogy hétfőtől az enyhébb járványügyi zónákban a vállalkozások és közintézmények is csak úgy működhetnek majd, ha az alkalmazottak mindegyike be lesz oltva.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!