2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Célpont 17:50

Gazdaság

Az állami kórházaknál a CT- és MR-gépcsere programban török- és kínai beszállítók is jelentkezni fognak

Újabb adósságrendezésre számíthatnak a kórházak novemberben – jelentette be Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesületének (EGVE) balatonalmádi konferenciáján.

  • Az állami kórházaknál a CT- és MR-gépcsere programban török- és kínai beszállítók is jelentkezni fognak

 A döntést azzal indokolta, hogy az egészségügyi államtitkárságnak sikerült közel egy tucat kórházban módszeresen gyűjtenie a betegellátás költségeit, és az ez alapján készült elemzéssel meggyőzték a Pénzügyminisztériumot, hogy szükség van többletforrásra – írja a Medicalonline.

A kórházi beszállítók nevében, Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára gratulált az államtitkárnak, és azt jelezte, ha mindez megvalósul, az rendkívül megnyugtató a beszállítóknak. Takács Péter beszélt arról is, hogy a jövő év elején kerülhet a kormány elé az ellátás minimális feltételeit meghatározó új jogszabály-tervezet. Ebben a betegellátás szükségleteihez igazítják mind a tárgyi, mind a személyi feltételeket – jelentette be. 

Az államtitkár azt is jelezte. hogy az állami CT- és MR-gépcsere programban „tiszta versenyt” hirdettek, ami azt is jelenti, hogy az ajánlatot tevők között az európai korábbi beszállítók mellett megjelentek a kínaiak és a török gyártók is. Ahol a szakma azt mondja, hogy a keleti gépek megfelelőek, azokat fogják megvásárolni, mert így 30-40 százalékkal olcsóbban juthat Magyarország a képalkotó diagnosztikai eszközökhöz. Emellett arról is beszélt Takács Péter, hogy kormányzati felhatalmazást kapott arra, hogy a 2014-es központi leépítéssel elbocsátott 250-300 embert most pótolhatják az ágazatot irányító hivatalokban, így az Országos Kórházi Főigazgatóságnak, a tisztiorvosi hivatalnak, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnek lesznek új, főként a saját szakmai profiljaiknak megfelelő ellenőrzést segítő munkatársai – olvasható a Medicalonline portálon. 

Forrás: Világgazdaság

Fotó: Szigetváry Zsolt/ MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Budapestre hozzák Munkácsy Golgotáját

Budapestre hozzák Munkácsy Golgotáját

Budapestre utazik Debrecenből Munkácsy Golgotája; a Krisztus-trilógia legnagyobb méretű darabját a Szépművészeti Múzeumban, a festő születésének 180. évfordulójára rendezett, a Munkácsy - Egy világsiker története című nagyszabású tárlaton láthatja majd a közönség.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!