2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Gazdaság

Az államháztartás központi alrendszerének októberi előzetes adatait közli a Pénzügyminisztérium

Az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt, központi alrendszerének október végi helyzetéről közli ma előzetes jelentését a Pénzügyminisztérium (PM).

  • Az államháztartás központi alrendszerének októberi előzetes adatait közli a Pénzügyminisztérium

Szeptemberben 9 milliárd forinttal nőtt a központi alrendszer hiánya és az első kilenc hónapot 2270,3 milliárd forint deficittel zárta. Szeptemberben a társadalombiztosítási alapok hiánya 55,9 milliárd forint, a központi költségvetésé 31,3 milliárd forint volt, és az elkülönített állami pénzalapok 15,6 milliárd forint többlettel zártak.

Az év első háromnegyedében a központi költségvetés 1841,8 milliárd, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai pedig 441,8 milliárdforintos hiányt, az elkülönített állami pénzalapok 13,3 milliárd forintos többletet könyveltek el.

Szeptemberben 136,9 milliárd forint uniós bevétel érkezett a költségvetésbe, ezzel a kilenchavi bevétel 909,4 milliárd forintot tett ki, az uniós kiadások ugyanakkor 2020. szeptember végéig meghaladták az 1500,8 milliárd forintot, amiből szeptemberre 27,3 milliárd forint jutott.

Szeptember végéig 581,4 milliárd forintot tettek ki a koronavírus-járványhoz kapcsolódó egészségügyi eszközbeszerzések és 150,9 milliárd forintot a járvány következtében szükségessé vált versenyképesség-növelő támogatás.

A központi alrendszerbe szeptember végéig befolyt bevételek 645,9 milliárd forinttal, 4,2 százalékkal, a kiadások 2612,6 milliárd forinttal, 16,5 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakának adatát. A gazdálkodó szervezetek költségvetési befizetései 19,4 százalékkal, ezen belül a társasági adóbefizetések 73,2 százalékkal meghaladták a tavaly első kilenchavit, amit a decemberi adóelőleg-kiegészítés eltörlése okozott. Az áfa-bevételek 2,0 százalékkal csökkentek, a jövedéki adóbevételek 0,9 százalékkal emelkedtek. A személyi jövedelemadó bevételek 4,2 százalékkal haladták meg a tavalyit, a tb-alapok bevételei 0,9 százalékkal nőttek.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!