2022. 08. 10. Szerda Lőrinc napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Gazdaság

Az államháztartás központi alrendszerének októberi előzetes adatait közli a Pénzügyminisztérium

Az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt, központi alrendszerének október végi helyzetéről közli ma előzetes jelentését a Pénzügyminisztérium (PM).

  • Az államháztartás központi alrendszerének októberi előzetes adatait közli a Pénzügyminisztérium

Szeptemberben 9 milliárd forinttal nőtt a központi alrendszer hiánya és az első kilenc hónapot 2270,3 milliárd forint deficittel zárta. Szeptemberben a társadalombiztosítási alapok hiánya 55,9 milliárd forint, a központi költségvetésé 31,3 milliárd forint volt, és az elkülönített állami pénzalapok 15,6 milliárd forint többlettel zártak.

Az év első háromnegyedében a központi költségvetés 1841,8 milliárd, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai pedig 441,8 milliárdforintos hiányt, az elkülönített állami pénzalapok 13,3 milliárd forintos többletet könyveltek el.

Szeptemberben 136,9 milliárd forint uniós bevétel érkezett a költségvetésbe, ezzel a kilenchavi bevétel 909,4 milliárd forintot tett ki, az uniós kiadások ugyanakkor 2020. szeptember végéig meghaladták az 1500,8 milliárd forintot, amiből szeptemberre 27,3 milliárd forint jutott.

Szeptember végéig 581,4 milliárd forintot tettek ki a koronavírus-járványhoz kapcsolódó egészségügyi eszközbeszerzések és 150,9 milliárd forintot a járvány következtében szükségessé vált versenyképesség-növelő támogatás.

A központi alrendszerbe szeptember végéig befolyt bevételek 645,9 milliárd forinttal, 4,2 százalékkal, a kiadások 2612,6 milliárd forinttal, 16,5 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakának adatát. A gazdálkodó szervezetek költségvetési befizetései 19,4 százalékkal, ezen belül a társasági adóbefizetések 73,2 százalékkal meghaladták a tavaly első kilenchavit, amit a decemberi adóelőleg-kiegészítés eltörlése okozott. Az áfa-bevételek 2,0 százalékkal csökkentek, a jövedéki adóbevételek 0,9 százalékkal emelkedtek. A személyi jövedelemadó bevételek 4,2 százalékkal haladták meg a tavalyit, a tb-alapok bevételei 0,9 százalékkal nőttek.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!