2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Gazdaság

Az államháztartás februári előzetes adatait közli a Pénzügyminisztérium

Az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt úgynevezett központi alrendszerének februári előzetes adatait közli ma a Pénzügyminisztérium.

  • Az államháztartás februári előzetes adatait közli a Pénzügyminisztérium

Januárban 90,4 milliárd forint többlettel zárt az államháztartás központi alrendszere, az egy évvel korábbi 244,5 milliárd forint aktívummal szemben. A központi költségvetés 40,8 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok 25,7 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai pedig 23,9 milliárd forintos szufficitet értek el.

Az általános forgalmi adóból 40,4 milliárd forinttal, a személyi jövedelemadóból 21,0 milliárd forinttal több folyt be az egy évvel korábbinál. A szociális hozzájárulási adó- és járulékbevételekből 9,8 százalékkal, 27,4 milliárd forinttal nőtt a bevétel, ami összhangban van a bruttó átlagkeresetek tavalyi 10 százalékos emelkedésével.

Az uniós programok finanszírozására januárban még nem érkezett támogatás, a tavaly januári 143,2 milliárddal szemben. A költségvetésben 1482 milliárd forint bevételt terveztek ezen a soron. A programok finanszírozására ugyanakkor az éves előirányzat 19,6 százalékát, 329 milliárd forintot utalt ki januárban a költségvetés az egy évvel korábbi 89,2 milliárd forinttal szemben.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!