2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Gazdaság

Az állam 20 százalékos tulajdonrészt vásárolt az Ózdi Acélművekben

A magyar állam megvásárolja az Ózdi Acélművek tulajdonának egyötödét – jelentette be az innovációs és technológiai miniszter. Palkovics László arról beszélt, hogy a közel 11 milliárd forintos adásvétellel párhuzamosan a külföldi tulajdonos fejlesztésbe kezd, melytől az acélgyártás korszerűsítését és további megrendeléseket remélnek.

  • Az állam 20 százalékos tulajdonrészt vásárolt az Ózdi Acélművekben

„A korábbi kormányok iparágakat privatizáltak, meghatározó infrastruktúrákat adtak külföldi kézbe, ami esetenként ahhoz vezetett, hogy munkahelyek tömeges megszűnésével, leépítéssel jár” – mondta Palkovics László.

A korábbi gyakorlattal ellentétben a jelenlegi kormányzat célja, hogy jelen legyen a stratégiai ágazatokban – tette hozzá budapesti sajtótájékoztatóján az innovációs és technológiai miniszter. Palkovics László bejelentette: az állam 11 milliárd forintért 20 százalékos tulajdonrészt vásárolt az eddig kizárólagos német tulajdonban álló Ózdi Acélművekben. Hozzátette: a német tulajdonos a vásárlással párhuzamosan fejlesztésbe kezd.

„A többségi tulajdonos 60 millió euró értékű technológiai beruházást, eszközbeszerzést hajt végre, annak érdekében, hogy az Ózdi Acélművek magasabb színvonalon, komplexebb termékekkel, jobb hatékonysággal tudja ellátni a feladatát. Tehát korszerűsödik az ózdi acélgyártás” – mondta a miniszter.

„Azt ígérhetem csak, hogy a továbbiakban is olyan jó lesz az együttműködés, mint az eddigi évek során, ezt kívánom mindannyiunknak” – mondta Max Aicher, az Ózdi Acélművek Kft. tulajdonosa.

A térség országgyűlési képviselője szerint kiemelten fontos a környék számára a beruházás és az acélgyártás modernizálása.

„Ebben a városban a kohászat és a bányászat mindig is fundamentális iparág volt. A bányászatról sajnos a múlt tükrében tudunk beszélni, de a kohászat ma is elevenen él. Ahogy a miniszter elmondta, több, mint ötszáz ember dolgozik ebben a vertikumban, és ha családokban gondolkodunk akkor az több, mint kétezer ember számára jelent megélhetést” – nyilatkozta Ritz Gábor.

A kormányzat célja, hogy a magyar építésgazdaság megrendeléseit – ami a jelenlegi számítások szerint 5 év alatt több, mint 25 ezer milliárd forint – minél nagyobb részben lehessen hazai alapanyagokkal teljesíteni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!