2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

A "Bihar grófja" Czárán Gyula

Következik:

Híradó 12:00

Gazdaság

Az Ab még nem vette napirendre a devizaügyeket

Nem tárgyal az Alkotmánybíróság (Ab) a héten a kormány devizahitelesekről szóló beadványáról – tudta meg a Magyar Nemzet.

A napilapnak a taláros testület főtitkára azt mondta: még nem vették napirendre az indítványt. Szakmai berkekben azonban úgy vélik: az Ab sem a szerződéstípus minősítésével, sem az árfolyamrés és az egyoldalú szerződésmódosítás kérdésével nem foglalkozik. Mindössze arról dönthet, hogy a törvényhozás módosíthatja-e a devizahitel-szerződéseket, ha azok megkötése után olyan változás, például válság következett be, amely érinti az ügyfelek jogos érdekeit.

Egy 20 évvel ezelőtti határozat lehetővé tette az ilyen típusú jogalkotást. A kormány és a parlamenti többség azonban csak akkor hozhat ilyen döntést, ha a Kúria is határoz az eddig válasz nélkül hagyott kérdésekben. A legfőbb bírói testület decemberi jogegységi határozatában éppen az árfolyamrésről és az egyoldalú szerződésmódosításról nem döntött. Arra hivatkoztak, hogy meg kell várniuk a luxembourgi székhelyű Európai Bíróság ítéletét. Ezt márciusban tehetik közzé.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!