2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Gazdaság

Átláthatóbb lesz a takarékszövetkezeti rendszer

Az év végére integrálódnak a takarékszövetkezetek. Az egységes irányítású rendszerhez az állam 136 milliárd forintos tőkehátteret biztosít, és csak az átvilágított takarékok csatlakozhatnak. A takarékokban a kormányzati céloknak és a vidéknek megfelelő hiteltermékek is elérhetők lesznek.

A takarékszövetkezeti rendszer 2014 végére olyan garanciaközösséggé alakul, amely átláthatóbb lesz, és teljes biztonságot jelent az ügyfelek számára a külső gazdasági hatásokkal szemben – foglalta össze Németh Lászlóné az integráció lényegét egy hatvani sajtótájékoztatón. „Többször elhangzott már, hogy minimum ötven százalékban szeretnénk hazai tulajdonú bankokat, bankrendszert látni. Teljesen evidens gondolat volt, hogy az alapot – az ötven százalékot – a százötven éves hagyományokkal, kiterjedt fiókhálózattal rendelkező takarékszövetkezetek biztosítsák az ügyfelek számára” – fogalmazott pénzügyi államtitkár.

A decemberre felálló rendszer a vidék bankja kíván lenni: képes lesz arra, hogy eljuttassa a gazdálkodóknak a kormányzati céloknak megfelelően kialakított hiteltermékeket, és a helyben jelentkező igényeket figyelembe véve dolgoz ki további banki termékeket. „Itt mind a lakosság szempontjából – az emberek a pénzüket helyben tudják elhelyezni, ott tudják tartani –, mind a vállalkozók oldaláról lehetőség nyílik meg: kaphatunk finanszírozást működésre, kaphatunk finanszírozást gyártásra, termelésre” – hangsúlyozta Szabó Zsolt fejlesztési államtitkár.

A takarékszövetkezetek csak átvizsgálásuk után csatlakozhatnak az egységes irányítású rendszerhez. Eddig 37-ből 35 felelt meg az elvárásoknak, köztük a Hatvani és Vidéke Takarékszövetkezet. „Biztonságot, stabilitást jelent az a tőkeháttér, amit a kormány biztosított a takarékszövetkezetek átalakítására. A bizalom pedig szerintem töretlen az ügyfelek részéről” – fogalmazott Juhász Ferenc, a Hatvan és Vidéke Takarékszövetkezet elnök-ügyvezetője.

A későbbiekben a postai hálózat is bekapcsolódik a takarékszövetkezeteknek kidolgozott termékek értékesítésébe, hogy minél szélesebb körben legyenek elérhetőek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Lesz következménye a francia elnök háborús retorikájának az európaiak biztonságára?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!