2022. 12. 03. Szombat Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Soroló

Következik:

Sajtóklub 08:05

Gazdaság

Átlag feletti a magyar növekedés

Az európai átlaghoz képest is jónak mondható, háromszázalékos gazdasági növekedés volt az első fél évben Magyarországon – jelentette be a Gazdaságkutató Zrt. elnöke. Vértes András szerint az ipar és az építőipar növekedése jelentősen meghaladta az átlagot.

A foglalkoztatottak száma három százalékkal nőtt, és a reálkeresetek is több, mint három százalékkal emelkedtek. Emiatt a fogyasztás nyolc éve nem látott ütemben, 2 százalékkal bővült, miközben az infláció gyakorlatilag megszűnt, az éves átlaga 0,3 százalék volt. A GKI elnöke szerint azonban a fellendülés átmeneti. „A folyamatokban nagyon nagy súlya van a nem tartós elemeknek. Tehát a jövőt nézve sajnos nem bízhatunk abban, hogy egy 3 százalék körüli növekedés fennmarad. Azt prognosztizáljuk, hogy jövőre, tehát 2015-ben a GDP növekedése valahol 2 százalék körül lesz Magyarországon. Még ezt is övezik jelentős kockázatok, hazai és nemzetközi kockázatok is, de persze elképzelhető jobb is, ilyenkor még nyilván nagyon óvatosan lehet megbecsülni a növekedési ütemeket” – fogalmazott a GKI elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Leállíthatják a Dunaferrt

Leállíthatják a Dunaferrt

Híradónknak sikerült utolérnie egy munkavállalót, akinek a napokban mondtak fel létszámleépítésre hivatkozva.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!