2023. 09. 25. Hétfő Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Küldetés 03:00

Gazdaság

Átadták Magyarország legnagyobb egybefüggő napelemparkját

Átadták Magyarország legnagyobb egybefüggő napelemparkját. A mezőcsáti telep önmagában képes fedezni egy Debrecen méretű város egy éves áramigényének a felét. Az energiaügyi miniszter emlékeztetett: a kormány célja, hogy erősítse Magyarország energiafüggetlenedését. Ezért akarják növelni a villamos energia, azon belül is az alternatív forrásokból származó villamosenergia arányát az energiamixben.

  • Átadták Magyarország legnagyobb egybefüggő napelemparkját

Rekordot döntött Mezőcsát. A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye büszkélkedhet Magyarország legnagyobb egybefüggő naperőmű parkjával.

– Mezőcsát határában egy olyan fejlesztést adunk át, amelynek egyrészt országos, másrészt regionális, helyi jelentősége van. Országos jelentősége van, hiszen ahogy hallhattuk, ez a naperőmű jelenleg a legnagyobb hazánkban – mondta Tállai András, a térség országgyűlési képviselője.

A naperőmű 250 megawatt teljesítményre képes. Ez körülbelül Debrecen éves fogyasztásának felét teszi ki.

Jelenleg 4850 megawatt a hazánkba telepített naperőművek összteljesítménye, amely tovább növekszik, erről már az energiaügyi miniszter beszélt.

– Ma az a becslésünk, hogy 2030-ra a 10 ezer megawattot is meg fogja haladni a Magyarországon telepített naperőművek teljesítménye. Az elektromosáram-fogyasztás valamelyest emelkedik, de belátható, hogy amikor süt a nap, több lesz az erőművek teljesítménye, mint az akkorra várható magyar igény – mutatott rá Lantos Csaba energiaügyi miniszter.

Az államtitkár hozzátette: mivel Magyarország összességében a felhasznált energia 76 százalékát importálja, ezért a kormány legfontosabb feladatának tartja, hogy erősítse az ország energiafüggetlenedését.

Lantos Csaba hozzátette: a kormány továbbra is azon dolgozik, hogy emelkedjen a megújuló energia részaránya az energiamixen belül.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Széleskörű programokkal várták a piacokra látogatókat

Széleskörű programokkal várták a piacokra látogatókat

Szeptember 22-e a Nyitott Piacok Napja. A rendezvény elsősorban a vásárlóknak szól és a piacozáshoz akar kedvet csinálni. Ez a hazai kezdeményezés a Vásárcsarnokok, Piacok Együttműködési Fórumának első megvalósult együttműködése.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!