2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Gazdaság

Átadták az M0-s körgyűrű legújabb szakaszát

Zárult a körgyűrű dél felől. Az M0-s új szakaszának átadásával Budapest érintése nélkül juthatnak el az M1-es autópályáról érkező autósok a Dunakanyarba vezető 11-es főútig. A betonburkolat egy Magyarországon először használt technológiával készült.

Az M0-s körgyűrű új szakasza az 51-es főutat köti össze az M5-ös autópályával. Megépítésével Budapest érintése nélkül lehet eljutni az M1-es autópályáról a Dunakanyarba vezető 11-es főútig.

„A legfontosabb talán az, hogy a déli és a keleti elkerülő gyűrű itt zárul. Tehát gyakorlatilag az utolsó hiányzó elem készült el. Ez azt jelenti, hogy az M5-ös autópálya forgalmát nem fogja terhelni a körgyűrű forgalma, és az a naponta áthaladó 80-100 ezer járműegység sokkal gördülékenyebben, gyorsabban és közlekedésbiztonsági szempontból is sokkal kedvezőbb körülmények közt tudja itt a fővárost elkerülni” – fogalmazott az átadáskor Völner Pál, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.

Az építkezésnél először alkalmazták Magyarországon az úgynevezett mosott beton technológiát. „Ez a legmodernebb technológia. Egyrészt ennek kiépítésével a nehézgépjármű-forgalommal szemben ellenállóbb az útburkolat, másrészt jobban vezeti a zajt, kevesebb zajterheléssel jár a környezetben lakók számára – közölte Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője.

A 6,3 kilométeres útszakasz 9,7 milliárd forintba került, a költségeket uniós forrásból fedezték.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Új lakossági állampapírokat bocsát ki a Magyar Állam 2024-ben – hangzott el a Pénzügyminisztérium és az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) pénteki sajtótájékoztatóján, ahol ismertették az ország jövő évi finanszírozási tervét.
Átadták az új Ipoly-hidat + videó

Átadták az új Ipoly-hidat + videó

Ezúttal Őrhalom és Ipolyvarbó között készült el az új híd, ami amellett, hogy a határ menti közösségek életét megkönnyíti, a gazdaság fejlesztése szempontjából is fontos szerepe van.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!