2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Gazdaság

Árstop razzia - 61 üzlet ismét fennakadt a rostán

Az árstop bevezetése óta több mint egymilliárd forint bírságot szabtak ki a boltokra. A bírságolás azt üzeni a boltoknak, hogy nem érdemes trükközni, mondta Szentkirályi Alexandra.

  • Árstop razzia - 61 üzlet ismét fennakadt a rostán

A kormányszóvivő elmondta: 110 esetben előfordult jogsértés, ebből 61 olyan üzlet volt, amely az első után a második razziában is fennakadt a rostán.

Már több mint egymilliárd forint bírságot szabtak ki a hatóságok a boltokra az árstop-razzia során – hangsúlyozta a kormányszóvivő. Aki rámutatott: az árstop bevezetése óta már két kiemelt ellenőrzést tartottak a fogyasztóvédők. Szentkirályi Alexandra elmondta: jópár üzlet az első után a második razziában is fennakadt a rostán.

Szentkirályi Alexandra emlékeztetett, hogy a magyar kormány meghozta az intézkedéseket, hogy a magas infláció ellen megvédje a magyar családokat és vállalkozásokat. Ezek eredményeként az elmúlt hónapok inflációs adatai azt mutatják, hogy folyamatosan és látható mértékben el kezdett csökkenni az infláció.

A fogyasztóvédelem minden erőforrásával azon dolgozik, hogy fellépjen a trükköző vállalkozásokkal szemben – hangsúlyozta a fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár. Kupecki Nóra figyelmeztetett arra is, hogy az ismételt jogsértést elkövető boltok ezentúl magasabb bírságra számíthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Miért gondolja Karácsony Gergely, hogy nem kell adót fizetnie?

Miért gondolja Karácsony Gergely, hogy nem kell adót fizetnie?

– Az eddig napvilágot látott adatok a tervezettnél alacsonyabb növekedést és magasabb inflációt vetítenek előre, ami a költségvetést sem hagyja érintetlenül – erről beszélt Varga Mihály a parlament költségvetési bizottságában, amely a tárcavezető éves meghallgatását tartja.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!