2023. 09. 28. Csütörtök Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Gazdaság

Április végéig fizetniük kell a bankoknak

Április 30-ig kell visszautalniuk a bankoknak az ügyfeleiktől jogtalanul beszedett díjakat – mondta el a Hír TV Bruttó című gazdasági magazinjának Binder István felügyeleti szóvivő.

A nemzeti bank harmincöt pénzügyi szolgáltatót büntetett jogtalan díjemelések miatt, közülük harmincháromnak kell visszautalnia a jogtalanul levont összegeket. A márciusban lezárult felügyeleti vizsgálat az egyoldalú szerződésmódosításokra és díjemelésekre összpontosított, nyárra lesz eredménye az ingyenes készpénzfelvételről szóló ellenőrzésnek. Ezek a vizsgálatok még tartanak, a felügyelet 120 pénzügyi szolgáltatónál vizsgálja a 2014-re meghirdetett díjakat, módosításokat. Az MNB azt is ellenőrizni fogja, hogy a most megbírságolt bankok határidőre visszautalták-e ügyfeleiknek a jogtalanul levont díjakat.

– Mi úgy kalkulálunk, de csak becsülni tudjuk egyelőre, hogy ez több százezer fogyasztót érinthet és tízmilliárdos nagyságrendű – mondta Binder István. – Azért csak becsülni tudjuk, mert a vizsgálataink során ugye tételes listákat, adatokat még nem szolgáltattak. Voltak részszámítások egyes bankok részéről, de azért a részletes kimutatásokat várjuk még. Azt írtuk elő, hogy április 30-áig fizessék vissza az érintett ügyfélkörnek ezeket az elvont díjakat, jogtalanul elvont díjakat – mondta a Bruttónak a jegybank felügyeleti szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Özönlenek az Egyesült Államokba az illegális migránsok

Özönlenek az Egyesült Államokba az illegális migránsok

Az illegális határátlépők rohamát már Mexikó is nehezen tudja kezelni. A déli határára érkezőket a régióban osztották szét. Ők hivatalos menedékkérelmet nyújtanak be, de sokan meg sem várják annak elbírálást, azonnal északra, az Egyesült Államok felé utaznak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!