2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Gazdaság

Aki későn kapott észbe, arra hatalmas tömeg várt

Hatalmas tömeg és sorban állás várt azokra, akik az utolsó pillanatra hagyták a karácsonyi bevásárlást. A kereskedők a hibás termékeket minden esetben kötelesek visszavenni vagy kijavíttatni, viszont ha csak a színével vagy a méretével van gond, az üzletek döntési joga, hogy elfogadnak-e reklamációt. A minőségi hibás termékekkel kapcsolatos panaszt akkor sem utasíthatja vissza a forgalmazó, ha már nincs meg a termék csomagolása.

Zsúfolásig telt mozgólépcsők, hatalmas tömeg és hosszú sorban állás. Ez várt azokra, akik az utolsó pillanatra hagyták a bevásárlást. Az egyik fővárosi bevásárlóközpontban sokan már csak néhány apróságot vettek, de olyan is volt, aki az ajándékvásárlást is aranyvasárnapra időzítette.

Az egyik legnagyobb hipermarket 860 tonna szaloncukorral, 500 tonna ponttyal, és közel 700 tonna omlós tekerccsel készült a karácsony előtti rohamra. A tradicionális karácsonyi ételek mellett az üzletlánc decemberben a játékokból és elektronikai cikkekből adta el a legtöbbet.

A hibás termékeket minden esetben kötelesek visszavenni vagy kijavíttatni a kereskedők, viszont ha csak a színével vagy a méretével van gond, akkor már az üzletek döntési joga, hogy elfogadják-e a reklamációt – mondta a Hír TV-nek a Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője.

– Amint kiderül, hogy hibás az ajándék, a blokk, a bizonylat birtokában vigyük vissza oda, ahol vásároltuk a terméket – tanácsolta Fülöp Zsuzsanna. Ilyenkor gyakran előfordul, hogy szervizbe a gyártóhoz, vagy más helyre akarják átirányítani a fogyasztókat, ám ez nem megfelelő eljárás, mert ilyenkor is a kereskedőnek kell foglalkoznia a minőségi kifogással – hangsúlyozta a fogyasztóvédelem szóvivője.

A nem tetsző ajándékokat a legtöbb üzlet a két ünnep között cseréli ki, a meghibásodott termékekre viszont 2 év a garancia. Ebben az esetben a forgalmazók akkor sem utasíthatják el a vásárlói panaszt, ha már nincs meg a termék csomagolása.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!