2024. 09. 28. Szombat Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Gazdaság

Akár 6 millió forint finanszírozási összeget is lehet nyerni az új otthonfelújítási programban

Mindjárt indul az otthonfelújítási program, ezt érdemes tudnia, mielőtt belevág – foglalta össze az ismereteket a Mandiner.

  • Akár 6 millió forint finanszírozási összeget is lehet nyerni az új otthonfelújítási programban

 Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv keretében megjelent az „Otthonfelújítási Program Lakossági energiahatékonysági beruházások megvalósításához” című felhívás a palyazat.gov.hu-n.

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 108 240 000 000 forint. A kérelmeket benyújtani 2024.07.01-től 2025.12.31-ig, illetve a forrás kimerüléséig lehetséges az MFB Zrt.-vel szerződéses kapcsolatban álló, megfelelő jogosítvánnyal rendelkező Közvetítőhöz (Lakossági MFB Pont Plusz) – írták.

A közleményben a következő fontos részleteket emelték ki:

A finanszírozási összeg (kölcsönrész és a vissza nem térítendő támogatás együttesen): minimum 2,5 millió forint – maximum 6 millió forint.

Az Otthonfelújítási Program fókuszában az 1990. december 31-e előtt épült, életvitelszerűen lakott, egy- és többlakásos családi házak állnak.

A támogatás vissza nem térítendő támogatás és éven túli lejáratú kamatmentes beruházási Kölcsön kombinációja.

A projektekben a kiinduló állapothoz képest épületenként legalább 30 százalékos mértékű primerenergia-fogyasztás csökkenést szükséges elérni a jelen Program keretében finanszírozott energetikai korszerűsítés eredményeként, melyet Hiteles Energetikai Tanúsítvánnyal szükséges alátámasztani.

A beruházás eredményeként legfeljebb 20 ezer lakás energetikai korszerűsítése valósulhat meg.

teljes cikk a Mandiner honlapján olvasható.

Fotó: Jászai Csaba / Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!