2024. 05. 30. Csütörtök Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Gazdaság

Agrárfórum Letenyén

Jelentős az agrárium szerepe a magyar gazdaság növekedésében, ezért elfogadhatatlan, hogy a migráció támogatásáért cserébe a szektortól vonjon el forrásokat az Európai Bizottság. Erről a mezőgazdaságért felelős államtitkár beszélt a Letenyén tartott agrárfórumon. Feldmann Zsolt azt mondta: a májusi EP választások tétje az agrárium szempontjából az, hogy megmaradhatnak-e a vidéki térségek a fejlődés útján.

  • Agrárfórum Letenyén

A magyar agrárium teljesítménye 2010 óta másfélszeresére nőtt, de az Európai Bizottság javaslatai miatt ez most veszélybe került – hangsúlyozta Feldmann Zsolt. Az államtitkár hozzátette: Brüsszel a migráció támogatására mintegy 2 milliárd eurót vonna el a hazai ágazattól.

Zalában az elmúlt években csaknem 4000 gazdálkodó nyert támogatást, mintegy 27 milliárd forint értékben. A déli régióban indított Mura program például több új technológiai eljárás bevezetését tette lehetővé.

Amennyiben a bizottság tervei megvalósulnak, úgy a magyar gazdáknak évente és hektáronként 15 ezer forinttal kevesebb területalapú támogatás jut majd.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!