2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Gazdaság

A vízügyi főigazgatóságba integrálták a vízjelző szolgálatot

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság alá tartozik ezentúl az Országos Vízjelző Szolgálat.

A hatóságot azért kellett a Belügyminisztériumhoz tartozó főigazgatóságba integrálni, mert még idén megszűnik az eddigi működtetője. Az országos igazgatóság anyagi kiadásait a kormány fedezi majd. A változásokat csak a szűkebb szakmai kör fogja érzékelni.

– Megoszlanak a vélemények, hogy a változások pozitív, vagy negatív hatásokat eredményeztek – mondta Molnár Béla, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója, hozzátéve: a tevékenységet továbbra is a Országos Vízügyi Főigazgatóság és a vízügyi igazgatóságok végzik. Talán annyi a pozitív változás, hogy az OVF a korábbi jogait visszakapta, középirányító szervként működik, és ezáltal felügyeljük a vízügyi igazgatóságok munkáját, illetve azokat a fejlesztési feladatainkat, amelyeket hosszabb távon el kell végezni a vízügyi biztonság érdekében – nyilatkozta. Ezeket így egyszerűbben és könnyebben koordináljuk – tette hozzá Molnár Béla.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Transzgender mesék az óvodákban

Transzgender mesék az óvodákban

A woke ideológia már bevette Nyugat-Európát is – vitatták meg külföldi szakértők az MCC budapesti oktatási csúcstalálkozóján.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szakértő: Ekkor lesz érdemes használt autót venni

Szakértő: Ekkor lesz érdemes használt autót venni

A Használtautó.hu statisztikái szerint árcsökkenés jelei mutatkoznak a magyar piacon, így három év után újra a vevők kerülhetnek kedvezőbb helyzetbe. Horváth András azt is elárulta, meddig várjunk a kocsivásárlással.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!