2021. 10. 28. Csütörtök Simon, Szimonetta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 07:00

Gazdaság

A versenyképességet növelnék a felsőoktatásban való fejlesztésekkel

Harminchárom felsőoktatási intézmény több mint 300 projektjét támogatja az Innovációs és Technológiai Minisztérium, amelynek célja, hogy versenyképes tudást szerezzenek a magyar fiatalok – mondta Schanda Tamás Európai Uniós fejlesztésekért felelős államtitkár. A minisztérium a felvételi időszakot megelőzően mutatja be több felsőoktatási intézményben a megvalósult fejlesztéseket. Az államtitkár kiemelte, nagy hangsúlyt fektetnek a duális képzésre is.

„Céljaink eléréséhez nem másra van szükség, mint az innováció erősítésére és a versenyképes tudásra. Éppen ezért a felsőoktatásban rejlő lehetőségekre kell építenünk. Az európai uniós forrásokból megvalósuló fejlesztések nagy része a gazdaságélénkítés, ezek mellett a közepes és kisvállalatok versenyképességének az erősítését szolgálja. A felsőoktatást érintő fejlesztésekkel a magyar fiatalok, a jövőbeni hazai munkaerő és így a hazai vállalatok versenyképességét tudjuk elősegíteni és tudjuk megalapozni” – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Eldőlt: Jövőre 260 ezer forint lesz a garantált bérminimum, kétszázezer a minimálbér

További könnyítés a béremelések végrehajtásához, hogy a kisvállalati adó tíz százalékra csökken januártól. 2021. október 27.

Hitelmoratórium: a vasárnapnál csak a péntek tűnik fontosabbnak

Vasárnapig jelentkezhetnek bankjuknál azok, akik továbbra is élnének a hitelmoratórium lehetőségével. 2021. október 27.

Átadták az M30 autópálya Miskolc-Tornyosnémeti között szakaszát

58,8 km hosszan,180 milliárd forint uniós és hazai forrásból elkészült az M30 autópálya Miskolc-Tornyosnémeti közötti szakasza. 2021. október 26.

Legfrisebb híreink

Kiképzésen a gripen pilóták

A kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Gripen pilótái október 25-e és 28-a között, gyakorló repüléseket hajtanak végre.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!