2022. 10. 03. Hétfő Helga napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napi aktuális 06:30

Gazdaság

A versenyképességet növelnék a felsőoktatásban való fejlesztésekkel

  • A versenyképességet növelnék a felsőoktatásban való fejlesztésekkel

Harminchárom felsőoktatási intézmény több mint 300 projektjét támogatja az Innovációs és Technológiai Minisztérium, amelynek célja, hogy versenyképes tudást szerezzenek a magyar fiatalok – mondta Schanda Tamás Európai Uniós fejlesztésekért felelős államtitkár. A minisztérium a felvételi időszakot megelőzően mutatja be több felsőoktatási intézményben a megvalósult fejlesztéseket. Az államtitkár kiemelte, nagy hangsúlyt fektetnek a duális képzésre is.

„Céljaink eléréséhez nem másra van szükség, mint az innováció erősítésére és a versenyképes tudásra. Éppen ezért a felsőoktatásban rejlő lehetőségekre kell építenünk. Az európai uniós forrásokból megvalósuló fejlesztések nagy része a gazdaságélénkítés, ezek mellett a közepes és kisvállalatok versenyképességének az erősítését szolgálja. A felsőoktatást érintő fejlesztésekkel a magyar fiatalok, a jövőbeni hazai munkaerő és így a hazai vállalatok versenyképességét tudjuk elősegíteni és tudjuk megalapozni” – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!