2023. 06. 10. Szombat Margit, Gréta napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Gazdaság

A versenyképességet növelnék a felsőoktatásban való fejlesztésekkel

  • A versenyképességet növelnék a felsőoktatásban való fejlesztésekkel

Harminchárom felsőoktatási intézmény több mint 300 projektjét támogatja az Innovációs és Technológiai Minisztérium, amelynek célja, hogy versenyképes tudást szerezzenek a magyar fiatalok – mondta Schanda Tamás Európai Uniós fejlesztésekért felelős államtitkár. A minisztérium a felvételi időszakot megelőzően mutatja be több felsőoktatási intézményben a megvalósult fejlesztéseket. Az államtitkár kiemelte, nagy hangsúlyt fektetnek a duális képzésre is.

„Céljaink eléréséhez nem másra van szükség, mint az innováció erősítésére és a versenyképes tudásra. Éppen ezért a felsőoktatásban rejlő lehetőségekre kell építenünk. Az európai uniós forrásokból megvalósuló fejlesztések nagy része a gazdaságélénkítés, ezek mellett a közepes és kisvállalatok versenyképességének az erősítését szolgálja. A felsőoktatást érintő fejlesztésekkel a magyar fiatalok, a jövőbeni hazai munkaerő és így a hazai vállalatok versenyképességét tudjuk elősegíteni és tudjuk megalapozni” – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!